to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 11.07.2014

Πολιτική

Στη σκιά της κοινοβουλευτικής εκτροπής: «Συνεχίζουμε το κυβερνητικό σχέδιο» δηλώνει ο Βενιζέλος

Περίπου 3,5 ώρες κράτησε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα


Στον απόηχο της απόρριψης από το Α' Θερινό τμήμα της Βουλής του αιτήματος για σύγκληση της Ολομέλειας για τη συζήτηση σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την «μικρή ΔΕΗ» ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συζητήσαμε το συνολικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο έχουμε και θα εφαρμόσουμε, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της τρόικας, απάντησε πως «θα εφαρμόσουμε το σχέδιο». Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Πρώτος αποχώρησε από την συνάντηση ο Γ. Στουρνάρας και στην συνέχεια ο Γκ. Χαρδούβελης, ενώ οι Σαμαράς και ο Βενιζέλος είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία για μια ώρα. Εξερχόμενος ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι εξέφρασε την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων. «Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

Στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου βρέθηκαν οι επαφές της τρόικας που έχουν ξεκινήσει από χθες, Πέμπτη, και ήδη φάνηκαν οι προθέσεις: οι εκπρόσωποι των δανειστών έβαλαν φρένο στα κυβερνητικά σχέδια περί φορολογικών ελαφρύνσεων και υπενθύμισαν ότι η Ελλάδα έχει να εκπληρώσει περί τις 600 δράσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)