to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 12.04.2023

Πολιτική

Στη Σκεπαστή Αγορά Καλλιθέας ο Αλ. Τσίπρας: «Αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό»

«Οι ειρωνείες για "αρνί Porsche" δεν είναι αποδεκτές από καταναλωτές και μικρομεσαίους επιχειρηματίες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την επίσκεψή του το πρωί στη Σκεπαστή Αγορά Καλλιθέας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές ενόψει των αγορών για το Πάσχα


Τη βεβαιότητά του ότι «με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του το πρωί της Τετάρτης 12/4 στη Σκεπαστή Αγορά Καλλιθέας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές ενόψει των αγορών για το Πάσχα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ειρωνείες για "αρνί Porsche" δεν είναι αποδεκτές από καταναλωτές και μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ανέφερε ότι πέρυσι τέτοιον καιρό είχε βρεθεί ξανά στην αγορά της Καλλιθέας και η αίσθησή του «ήταν ότι πιάσαμε ταβάνι στις τιμές και ζήτησα μέτρα Ανάστασης για τους καταναλωτές και όχι Σταύρωσης». «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «έναν χρόνο τώρα προχωράμε όλοι σε έναν Γολγοθά και κυρίως οι καταναλωτές, οι πολίτες που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν, το εισόδημα να παραμένει σταθερό». «Έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι τιμές ανεβαίνουν», σημείωσε για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς, αυτό έχει οδηγήσει, στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, σε κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Τα γνωρίζουμε όλοι, τα βιώνουμε». Επιπλέον, είπε ότι «ο πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης» και πως «το πασχαλινό τραπέζι φέτος θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών».

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατηφόρα», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «οι ειρωνείες για "αρνί Porsche" και για πολιτικές που στην πραγματικότητα διευκολύνουν μονάχα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τις μεγάλες αλυσίδες, είναι μη αποδεκτές πια και από τους καταναλωτές αλλά και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες». «Πρέπει να μπει ένα τέλος», τόνισε.

Τσίπρας καλλιθέα 1

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «έρχεται η Ανάσταση» και εξέφρασε την ελπίδα «να έρθει πολύ σύντομα και η Ανάσταση που αφορά τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό». «Να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές, όπου αυτό είναι εφικτό, με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές. Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη», ανέφερε. «Εύχομαι και ελπίζω, είμαι βέβαιος», επεσήμανε, «με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, το τελευταίο Πάσχα που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια».

Αλέξης Τσίπρας Καλλιθέα

Αλέξης Τσίπρας Καλλιθέα

τσίπρας καλλιθέα 3

καλλιθεα Τσίπρας

καλλιθέα Τσίπρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)