to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 10.05.2019

Διεθνή

Στη Σικελία οι μετανάστες που διέσωσε ιταλικό πολεμικό πλοίο, προς τη Λαμπεντούζα πλέει το Mare Jonio

Οι 36 μετανάστες που διασώθηκαν χθες Πέμπτη στη Μεσόγειο από περίπολο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού θα αποβιβαστούν στη Σικελία, έπειτα από συμφωνία για τη μετεγκατάστασή κάποιων από αυτούς σε τρίτες χώρες, όμως αβέβαιη παραμένει η τύχη 29 άλλων μεταναστών που διασώθηκαν από το διασωστικό πλοίο Mare Jonio μη κυβερνητικής οργάνωσης.


Οι μετανάστες που διασώθηκαν από το Cigala Fulgosi μεταφέρθηκαν στο πλοίο Stromboli το οποίο πρόκειται να τους οδηγήσει μέσα στην ημέρα στο στρατιωτικό λιμάνι της Αουγκούστα, στο ανατολικό τμήμα της Σικελίας, ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Ευχαριστώ τη Γαλλία, τη Μάλτα, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία για το ενδιαφέρον τους καθώς μέσα σε λίγες ώρες δήλωσαν έτοιμες να υποδεχθούν» ένα μέρος των μεταναστών, επεσήμανε ο Κόντε επιστρέφοντας από την άτυπη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

Οι μετανάστες βρίσκονταν την Πέμπτη το πρωί σε πλοιάριο το οποίο έβαζε νερά και έπλεε 75 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Λιβύης όταν τους περισυνέλλεξε το Cigala Fulgosi, το οποίο πραγματοποιούσε περιπολία στο πλαίσιο της ιταλικής επιχείρησης προστασίας της αλιείας και των πετρελαϊκών πλατφόρμων της περιοχής.

Το βράδυ η ΜΚΟ Mediterranea ανακοίνωσε ότι το πλοίο της Mare Jonio περισυνέλλεξε 29 μετανάστες που βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα κοριτσάκι ενός έτους, 40 ναυτικά μίλια από τη Λιβύη.

«Για εκείνους τα λιμάνια θα μείνουν κλειστά», είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Νωρίς σήμερα το πρωί η ΜΚΟ ανακοίνωσε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι το Μare Jonio εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, κοντά στο νησί Λαμπεντούζα, όπου το πλησίασαν δύο πλοία περιπολίας της ιταλικής αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)