to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 23.10.2021

Πολιτική

Στη Ροδόπη η Ρένα Δούρου: «Κανένας δήμος, κανένα χωριό, καμία κοινότητα δεν πρέπει να μείνει πίσω»

Τους Δήμους Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών επισκέφθηκε σήμερα η Ρένα Δούρου, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας της στην Ροδόπη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


(φωτ. από την επίσκεψη στην αγορά της Κομοτηνής)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί αθηνοκεντρικά, αδιαφορεί πλήρως για την περιφέρεια, αντί να λύνει δημιουργεί και επιτείνει τα προβλήματα, υπονομεύοντας τα πλεονεκτήματα της Ροδόπης, ιδιωτικοποιώντας εθνικά ευαίσθητες υποδομές, στραγγαλίζοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καταστρέφοντας το περιβάλλον, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος της ακρίβειας, παρατήρησε μεταξύ άλλων σε σειρά συναντήσεών της η Ρ. Δούρου.

“Ας μην ξεχνάμε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη της Θράκης με όρους κοινωνικής συνοχής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, υπηρετεί την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας”, υπογράμμισε η ίδια. Για το λόγο αυτό, “κανένας δήμος, κανένα χωριό, καμία κοινότητα δεν πρέπει να μείνει πίσω”, είπε χαρακτηριστικά.

Με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, συναντήθηκε στις Σάπες η Ρένα Δούρου επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, Α. Κουγιουμτζόγλου, τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σαπών, Χρ. Αυγερίδη, τον Συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Καρβούνη και τα μέλη της ΝΕ Στ. Μάρκου, Κ. Παπαχρήστου και Ε. Λαφτσή. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού, Σελήμ Γκιοκχάν, ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, Μολλα Αμετ Μουσταφά και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας, Π. Μαρουφίδης.

Συνάντηση με την Ριζγκίτς Ρουκιέ, την πρώτη γυναίκα μειονοτική Πρόεδρο του ΔΣ Αρριανών

Στο Δήμο Αρριανών, η Ρένα Δούρου, λόγω απουσίας του Δημάρχου Αμέτ Ριτβάν στο εξωτερικό, συναντήθηκε με την πρώτη γυναίκα μειονοτική Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ριζγκίτς Ρουκιέ, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αρριανών, Αλή Ενγκίν και τον Αντιδήμαρχο Δημ. Ενότητας Φιλλύρας, Κετσετζή Γκιουνέρ. Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούσαν: ο Βουλευτής Δ. Χαρίτου, η Συντονίστρια Α. Κουγιουμτζόγλου, ο συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ, Δ. Καρβούνης, ο αναπληρωτής Συντονιστής, Ο. Φερχάτ, ο συντονιστής ΟΜ Αρριανών, Αλή Αλή, τα μέλη της Ν.Ε. Οσκάν Γιουσούφ (δημοτικός σύμβουλος) και Μουαμέρ Μουσταφά, το μέλος του Συντονιστικού Αρριανών, Αμέτ Αλή, ο πρώην βουλευτής, Αϊχάν Καραγιουσούφ και ο Συντονιστής Ιάσμου, Σινάν Σοφτά.

“Κανένας δήμος, κανένα χωριό, καμία κοινότητα δεν πρέπει να μείνει πίσω. Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών, ο Δήμος Αρριανών όπως και η ευρύτερη περιοχή πρέπει να πάψουν να είναι όμηροι της στρεβλής αντίληψης που έχει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη. Χρειάζεται πλαίσιο περιφερειακής στρατηγικής με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών δυνάμεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, ανοίγματος της ανάπτυξης της Θράκης στην κοινωνία, εντασσόταν η διοργάνωση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή, του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Σήμερα, εξαιτίας των ταξικών επιλογών της κυβέρνησης, τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες, για παρεμβάσεις και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Το πρωί είχε προηγηθεί περιήγηση στην αγορά της Κομοτηνής ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Τρ. Καρούντζο, την κοινωνική λειτουργό, Α. Μητσιάνη και τον επιστημονικό συνεργάτη Θ. Θεοδοσίου. Η Ρένα Δούρου συνοδευόταν από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, Α. Κουγιουμτζόγλου, τον Συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Καρβούνη, τα μέλη του Συντονιστικού της ΟΜ Κομοτηνής Α. Πανέρη, την Α. Κατσαμακίδου. “Σήμερα που οι πολιτικές της κυβέρνησης επιτείνουν την πολλαπλή κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, περιορίζοντας πολλές δραστηριότητες των παιδιών και δυσκολεύοντας τους γονείς τους, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ, αρωγοί και συμπαραστάτες, με την εμπειρία της Δύναμης Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας, για τη στήριξη του αναπηρικού κινήματος, να αποτελεί χρήσιμη παρακαταθήκη”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Συνάντηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ: “Επιβάλλονται αναπτυξιακές πολιτικές περιφερειακής επανεκκίνησης”

Χθες το απόγευμα η ίδια είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη. Σήμερα επιβάλλονται αναπτυξιακές πολιτικές περιφερειακής επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην αντίθετη κατεύθυνσηλειτουργεί αθηνοκεντρικά, χωρίς  περιφερειακή στρατηγική, με μόνη πυξίδα την ενίσχυση ημετέρων”, σχολίασε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, Α. Κουγιουμτζόγλου, τον αναπληρωτή Συντονιστή, Ο. Φερχάτ, το μέλος της ΝΕ, Γ. Δημητριάδη, τον Συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Καρβούνη, τις συντονίστριες ΟΜ Κομοτηνής, Κ. Κιορόγλου και Κ. Πανέρη.

Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων: “Η κυβέρνηση υπονομεύει τα πλεονεκτήματα της περιοχής”

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Γραμματέα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Α. Γραβάνη και Π. Χαβιαρά, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων, Α. Βαφειάδη καθώς και την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Κ. Κωνσταντινίδου που ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν καθώς στη 10ετή κρίση προστέθηκαν οι συνέπειες της πανδημίας. “Η σημερινή κυβέρνηση δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα. Δεν μειώνει την ανεργία. Αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Υπονομεύει τα πλεονεκτήματα της περιοχής, δυναμιτίζει τις τουριστικές προοπτικές στη Ροδόπη, στραγγαλίζοντας την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, πχ στην εστίαση, θέτοντας διλήμματα τύπου 'συγχώνευση ή λουκέτο', μη διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στην τραπεζική χρηματοδότηση, σε μια περίοδο που η πανδημία τις έχει πλήξει. Λύσεις με μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Και ούτε μπορούν να προέλθουν από μεγαλοστομίες ή τη διακομματική επιτροπή – βιτρίνα που συνέστησε η κυβέρνηση”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ με τις προτάσεις του για να επεξεργαστούμε μαζί τις λύσεις για την επόμενη ημέρα του τόπου, πέρα από κομματικά στεγανά”, παρατήρησε η Ρ. Δούρου που συνοδευόταν από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, Α. Κουγιουμτζόγλου, τον αναπληρωτή Συντονιστή, Ο. Φερχάτ, το μέλος της ΝΕ, Μάρκου, τον Συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Καρβούνη, την  Ελ. Λαφτσή, Δημοτική Σύμβουλο, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή”.

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger, (ΔΑΔΑΑ), Ευ. Λαφτσή και τα μέλη, Δ. Αναστασόπουλο, Ν. Αρβανίτη και τη γραμματέα, Ε. Εξακοϊδου.

Το απόγευμα η Ρένα Δούρου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμενόταν να έχει συναντήσεις με το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και τη Διανομαρχιακή κατά της εξόρυξης χρυσού ενώ η περιοδεία πρόκειται να ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)