to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 26.04.2021

Πολιτική

Στη Νορβηγία πετάει την Τετάρτη ο Λαγός

Αύριο το πρωί αναμένεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σχετικά με την άρση ασυλίας του Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο


Στη Νορβηγία «τρέχει» την Τετάρτη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Tvxs.gr. Υπενθυμίζεται πως σήμερα Μεγάλη Δευτέρα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζει για την άρση της ασυλίας του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που αναμένεται να είναι συντριπτικά υπέρ της αρσης ασυλίας, αναμένεται να ανακοινωθεί τη Μεγάλη Τρίτη το πρωί. 

Η άρση της ασυλίας του Γ. Λαγού ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στην Ελλάδα και την φυλάκιση του, καθώς έχει καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Γ. Λαγός εμφανίστηκε στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως με όλους όσους ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr, ο Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νορβηγία. Δεν είναι γνωστό σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση για να αποτρέψει τη φυγή.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως στη Νορβηγία, που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπάρχουν ενεργοί κύκλοι της ακροδεξιάς.

Υπενθυμίζεται σχετικά, πως ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους το 2011 στο νησί Ουτόγια, εκ των οποίων πολλούς έφηβους μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, διαβεβαίωνε από τη φυλακή ότι έχει προσχωρήσει στο δημοκρατικό σύστημα και εμπνέεται από την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Σε μία επιστολή 33 σελίδων προς το Γαλλικό Πρακτορείο τον Σεπτέμβριο του 2014, ο μακελάρης λέει -μεταξύ άλλων- πως εμπνεύστηκε από την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Ισχυρίζεται ότι πλέον έχει «προσηλυτιστεί στη δημοκρατία» και ζητά από τις αρχές της Νορβηγίας να άρουν κάθε εμπόδιο για τη σύσταση του «φασιστικού» του μορφώματος.

Υπενθυμίζεται επίσης πως το Σεπτέμβριο του 2013, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τότε δημοσιογράφος του Σκάι και σήμερα βουλευτής της ΝΔ, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τη δήλωση του για μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή που θα μπορούσε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία όπως στη Νορβηγία».

Δ. Παπαδημούλης: Ο νεοναζί Λαγός να οδηγηθεί στη φυλακή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)