to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 22.09.2021

Πολιτική

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης για τη ΓΣ του ΟΗΕ - Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Tην Πέμπτη η ομιλία Μητσοτάκη στη ΓΣ του ΟΗΕ, με έμφαση στην «τουρκική παραβατικότητα» και την «κλιματική κρίση» - Θα παρακαθίσει σε δείπνο με άλλους αρχηγούς κρατών υπό τον Σαρλ Μισέλ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύη, ηγέτες αμερικανο – εβραϊκών οργανώσεων, την ομογένεια, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τον πρόεδρο της Microsoft


Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Νέας Υόρκης, θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 76η  Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην αμερικανική μεγαλούπολη. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, θα σταθεί ιδιαίτερα στο ζήτημα της από κοινού καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης και στα ζητήματα ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, «καθιστώντας εκ νέου σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή περνούν μέσα από τις σχέσεις καλής γειτονίας, που εδράζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και της σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται - πάντα σύμφωνα με τις «πηγές» του Μαξίμου, «να καλέσει εκ νέου την Τουρκία να εγκαταλείψει την παραβατικότητα και τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες αύριο Πέμπτη, ενώ 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σε ηγέτες Ευρωπαϊκών και Αφρικανικών χωρών απόψε στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, έχει προγραμματίσει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι, ενώ αύριο, Πέμπτη, το πρωί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους ηγέτες Αμερικανο – εβραϊκών οργανώσεων.

Οι κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι η ομογένεια βλέπει «την Ελλάδα να αλλάζει και να γίνεται μόδα [σ.σ.:!!!] στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού». Έτσι, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές με μέλη και εκπροσώπους της Ομογένειας σε δείπνο την Πέμπτη το βράδυ, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Οι ίδιες πηγές διαφημίζουν ιδιαίτερα τη συνάντηση την Πέμπτη του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, «με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί άριστη προσωπική σχέση», όπως λένε.

Το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί το Ground Zero με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 20 ετών από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Οι «κυβερνητικές πηγές» επιχειρούν να παρουσιάσουν το ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη ως ευκαιρία «να ενισχύσει τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια, που αποπνέει η χώρα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην Ευρώπη. Να καταδείξει, όπως τονίζουν τα ίδια πρόσωπα, πως η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τα νέα «στοιχήματα» της εποχής, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)