to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 03.05.2018

Πολιτική

«Στο Πλευρό των Νησιών - Στο Ύψος των Ανθρώπων»: Βίντεο από το αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου

Το Συνέδριο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι το 14ο που πραγματοποιήθηκε στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».


Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο αίθριο της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα μεταδοθεί από το left.gr, ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 3 Μαΐου, το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο βόρειο Αιγαίο.

Σκοπός του συνεδρίου που ξεκίνησε χτες, Τετάρτη, η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική του βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο, ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής, παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Οι παράλληλες συνεδρίες φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης.

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τη συμμετοχή στις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου "Βόρειο Αιγαίο: Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων". Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 188 φορείς, 46 Ενώσεις και Συνεταιρισμοί, 30 ΜΜΕ, φωτορεπόρτερ και εκπρόσωποι ΜΜΕ. Συνολικά παρακολούθησαν τις εργασίες της πρώτης ημέρας περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι σημερινές συνεδρίες με τις παρακάτω θεματικές:

- Νησιωτικότητα: Ψηφιακή Πολιτική, Υποδομές και Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ομιλητές Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες, γ.γ. Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης


- Παιδεία, Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης

Ομιλητές Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη και αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Φωτάκης


- Τουρισμός: Εργασιακές Σχέσεις και Αειφορία

Ομιλητές Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και γ.γ. Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης


- Ενεργειακή Πολιτική, Περιβαλλοντική Προστασία και Χωροταξία

Ομιλητές Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου

Η κήρυξη έναρξης των εργασιών του συνεδρίου:

Οι συνεδρίες της πρώτης ημέρας:

- Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία


- Αναπτυξιακή Πολιτική, Χρηματοδοτικά Μέσα και Δημόσια Περιουσία


- Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση


- Προσφυγικές Ροές και Κοινωνική Συνοχή

Ομιλητές Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας και γ.γ. Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας


- Πολιτισμικά Αγαθά και Αθλητικές Υποδομές

- Αυτοδιοίκηση, Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και Πολιτική Προστασία

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου:

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)