to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στη λίστα Λαγκάρντ και τα πρώτα ξαδέρφια του Αντώνη Σαμαρά

Εκτός από τη σύζυγο του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου και την οικογένειά της , στη λίστα Λαγκάρντ είναι τελικώς και τα δύο πρώτα ξαδέλφια του πρώην πρωθυπουργού.


Πρόκειται για τους Αντρέα και Αλέξανδρο Ζάννα, οι οποίοι είναι παιδιά του Παύλου Ζάννα, αδελφού της μητέρας του Σαμαρά.

Στις καρτέλες της λίστας Λαγκάρντ, ο Αλέξανδρος Ζάννας, κοινωνιολόγος, εμφανίζεται να ανοίγει λογαριασμό στις 29 Μαρτίου του 1999. Ο Αντρέας Ζάννας, αρχιτέκτονας, ανοίγει λογαριασμό στος 23 Ιανουαρίου 2003.

Και στους δύο λογαριασμούς, τα δύο ξαδέλφια του Σαμαρά έχουν από κοινού πρόσβαση.

Ως διεύθυνση κατοικίας για τον Αλέξανδρο Ζάννα έχει δηλωθεί στην καρτέλα του,η οδός Πινότσι 17 Β, στην Αθήνα. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει πως στην οδό Πινότσι 17 Β, στου Φιλοπάππου, είναι το ιστορικό σπίτι του Παύλου Ζάννα, πατέρα του Αλέξανδρου και του Αντρέα και θείου του Σαμαρά.

Η καρτέλα στη λίστα Λαγκάρντ του αρχιτέκτονα Ανδρέα Ζάννα

Σχέση με τους λογαριασμούς εμφανίζουν στις καρτέλες, το Private banking της MIDLAND BANK και η HSBC.

Οι ύπαρξη των δύο ξαδέλφων του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα δεν εκθέτει τους ίδιους, αφού μπορεί στους λογαριασμούς τους να έχουν διοχετεύσει στο παρελθόν νόμιμα εισοδήματα, αλλά τον ίδιο το Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο συγκάλυψε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά κάλυψε και τον στενό του συνεργάτη Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ήταν στη λίστα (αλλά και στα Panama Papers), με 5,5 εκατομμύρια.Τώρα φαίνεται πως εξαπάτησε το ίδιο του κόμμα, αποκρύπτοντας τη σχέση συγγενών του με τη λίστα. Ενώ η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παραμένει στην επικαιρότητα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν απευθύνθηκε ποτέ ούτε στους έλληνες ούτε στο κόμμα του για να τους γνωστοποιήσει πως στη λίστα είναι συγγενείς τους και να δηλώσει έστω πως πρόκειται για νόμιμα χρήματα.

Η καρτέλα στη λίστα Λαγκάρντ του κοινωνιολόγου Αλέξανδρου Ζάννα

Να θυμίσουμε πως ο πρώην Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο γιατί στη λίστα υπήρχαν ονόματα συγγενών του που σβήστηκαν.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την αποκάλυψη πως η οικογένεια Παγίδα, οικογένεια της συζύγου του αδελφού του Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ, διέρρευσε πως «οι συκοφάντες θα πληρώσουν» , χωρίς να εξηγήσει ποιές ακριβώς είναι οι συκοφαντίες. Ο ίδιος ο συμπέθερος του Σαμαρά Γιάννης Παγίδας , παραδέχθηκε την ύπαρξή του στη λίστα αλλά ο Σαμαράς επιμένει να μιλά για συκοφάντες επειδή διαφορετικά οφείλει να απαντήσει επί της ουσίας.

Ο Σαμαράς επιλέγει τη σιωπή σε μια υπόθεση που απασχολεί το πανελλήνιο και για την οποία έχει σοβαρές ευθύνες στην προσπάθεια που έκανε για να την υποβαθμίσει και να την καλύψει. Ευθύνες έχει επίσης και για τη καταδίωξη του HOT DOC και του Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ.

Εν ολίγοις φαίνεται πως ο Σαμαράς δεν κάλυπτε μόνο το σύστημα της διαπλοκής που φωτογραφιζόταν στη λίστα αλλά την ίδια του την οικογένεια. Ενδέχεται το ίδιο να έχουν κάνει και άλλοι πολιτικοί των οποίων άγνωστοι συγγενείς ή εταιρείες είναι βέβαιο πως είναι στη λίστα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)