to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 16.03.2017

Πολιτική

Στη Λέσβο σήμερα ο Δ. Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γ. Μουζάλα και τον υπ. Εσωτερικών Υποθέσεων της Μάλτας

Σαφές μήνυμα υπέρ της διατήρησης εν ισχύ της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό έδωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Λέσβο, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο, ένα χρόνο μετά την έναρξη ισχύος της. Μαζί τους και ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.


«Η σημαντική βελτίωση που βλέπουμε σήμερα οφείλεται στον ηγετικό και συντονιστικό ρόλο του κ. Μουζάλα και φυσικά στην τοπική κοινωνία, τον δήμαρχο και τα άλλα στελέχη της αυτοδιοίκησης που εργάστηκαν για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα εδώ στη Λέσβο», τόνισε με δήλωση του σήμερα μέσα από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα. «Είμαστε εδώ για να εξετάσουμε την κατάσταση και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τη βελτίωση. Φυσικά υπάρχει ανάγκη και βάση για περεταίρω βελτιώσεις» είπε επίσης.

Το ότι «τα όσα συνέβησαν και στην Ευρώπη αλλά και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό των χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, δεν πρέπει να επηρεάσουν της στρατηγική προοπτική της Τουρκίας, η οποία εκεί συναντιέται και με την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υποστήριξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με το μέλλον της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το μεταναστευτικό υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Από την άλλη μεριά, συνέχισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, να μη ξεχνάμε ότι τρία εκατομμύρια πρόσφυγες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία «και με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και θέλω εδώ να διευκρινίσω ότι τα χρήματα αυτά για τα οποία έχει γίνει πολύ συζήτηση τα τρία δισεκατομμύρια δεν δίνονται στην Τουρκία, διατίθενται για να μπορεί να παρέχονται πολιτισμένες και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, τρόφιμα, υπηρεσίες υγείας στα τρία εκατομμύρια ανθρώπων που βρίσκονται στην Τουρκία».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)