to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:16 | 19.03.2018

Πολιτική

Στη Λάρισα την Παρασκευή 23 Μαρτίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και της αυτοδιοίκησης της περιοχής, ενώ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.


Επίσκεψη στη Λάρισα θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και της αυτοδιοίκησης της περιοχής, ενώ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, στη Λάρισα.

Ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Πέτρος Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι «βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες, όπως έχει καταστεί σαφές από όλες τις πλευρές, είναι  η έξοδος από τα μνημόνια και ο συνολικός σχεδιασμός της επόμενης μέρας για τον τόπο.

Η συνολική αυτή στρατηγική για την ανάπτυξη πρόκειται να παρουσιαστεί στους εταίρους μας κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 27 Απριλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι προτεραιότητες του κυβερνητικού και κομματικού σχεδιασμού, αφορούν αφενός στην ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, αφετέρου, αφορούν στην στρατηγική της ανάπτυξης και το μεταμνημονιακό πλαίσιο, δύο πυλώνες που ορίζουν το πώς προετοιμάζεται η «επόμενη μέρα», ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που τίθενται από κόμμα και κυβέρνηση, στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και ελάφρυνση των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, καθώς επίσης και το πώς αυτός ο συνολικός σχεδιασμός συνδυάζεται με το βασικό σχέδιο του κόμματος.

Οι δύο καθ’ ύλιν αρμόδιοι υπουργοί για τα παραπάνω ζητήματα, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή μας, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η επίσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο υπουργός θα είναι στην Λάρισα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής 23 Μαρτίου.

Προγραμματίζονται σειρά επαφών του με τοπικούς εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και της αυτοδιοίκησης, ενώ θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου στις 7.30 το απόγευμα.

Αναφορικά τώρα με το πλαίσιο όλων αυτών στα οποία θα αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών, αξίζει να εστιάσουμε στην σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων, αλλά πλέον και της μεσαίας τάξης, λόγω των περισσότερων βαθμών ελευθερίας που θα έχουμε ως  κυβέρνηση, ασφαλώς χωρίς να διακινδυνεύσουμε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, αφού δεν θα πρέπει με τίποτα να επιστρέψουμε στο στρεβλό περιβάλλον που υπήρχε πριν το 2008.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο κ. Τσακαλώτος έχει κάνει λόγο για ελαφρύνσεις σε ελεύθερους επιχειρηματίες και απασχολούμενους εντός του 2018, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της ένταξης στο επικείμενο αναπτυξιακό σχέδιο της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο αξιόπιστο τόσο απέναντι στους έξωθεν «επιτηρητές» μας, όσο και απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Οσο πιο καθαρή είναι η έξοδος από τα μνημόνια, τόσο πιο καθαρό θα είναι προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα, ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία γενικότερα ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους».

Το παρόν στη σημερινή συνέντευξη τύπου έδωσε και ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Βασίλης Ζωγράφος.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)