to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 27.07.2020

Πολιτική

Στη Λάρισα ο Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και τον αγροτικό κόσμο στην τύχη τους (βίντεο)

«Κάνουν τα λιγότερα δυνατά και ενώ είναι σίγουρο ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι για την οικονομία, δεν φαίνεται ότι υιοθετεί ένα πιο δυναμικό σχέδιο στήριξης των πληττόμενων κλάδων»


«Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και τον αγροτικό κόσμο στην τύχη τους. Κάνουν τα λιγότερα δυνατά και ενώ είναι σίγουρο ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι για την οικονομία, δεν φαίνεται ότι υιοθετεί ένα πιο δυναμικό σχέδιο στήριξης των πληττόμενων κλάδων» δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Λάρισα όπου βρίσκεται σήμερα κατά την διάρκεια της περιοδείας του στη πόλη, αλλά και στο δήμο Αγιάς.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε συγκεκριμένα, ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας «δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες ενισχύσεις», σημειώνοντας παράλληλα πως «εξαγγέλθηκαν προγράμματα τα οποία έχουν αφήσει έξω την συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του κόμματος σημείωσε πως «ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι δεν κάνει αυτά που πρέπει για να περιορίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης». Τόνισε δε, ότι «δεν πρόκειται για αδυναμία της κυβέρνησης, αλλά για τον λόγο ότι η κυβέρνηση διακατέχεται από μια αντίληψη, που πιστεύει ότι η αγορά θα ισορροπήσει από μόνη της και ότι η υγειονομική κρίση είναι μια ευκαιρία για την αναδιάρθρωση της αγοράς».

«Η αντίληψη αυτή, λέει ότι ότι πρέπει να βγουν έξω οι πιο αδύναμοι κρίκοι, να μείνουν οι πιο ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα να υποβαθμιστεί η εργασία» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Εμείς με τις προτάσεις που καταθέσαμε, αποδείξαμε ότι η ελληνική οικονομία, λόγω της διαχείρισης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε τις δυνατότητες για να στηρίξει τους εργαζομένους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι με γενικόλογες υποσχέσεις, αλλά με άμεσες και μη επιστρεπτέες επιδοτήσεις - αλλά και το κόστος των εργαζομένων για μείνουν στη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις».


Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης, με αφορμή αποφάσεις που ελήφθησαν σε επίπεδο Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «είχε το θράσος να έρθει και να μας μιλήσει για ένα πακέτο στήριξης 70 δισ. ευρώ, ενώ ήταν 32 δισ. ευρώ». Παράλληλα υποστήριξε, ότι «σε επίπεδο οικονομίας η σημερινή κυβέρνηση καταθέτει προτάσεις βγαλμένες από την ναφθαλίνη του νεοφιλελευθερισμού», λέγοντας πως οι προτάσεις αυτές προβλέπουν την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και ιδιωτικοποίησεις σε κρίσιμους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι τα δίκτυα ενέργειας».

Ειδική αναφορά έκανε στην υπόθεση Novartis, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά επιχειρεί να συγκαλύψει το πραγματικό σκάνδαλο, χωρίς να έχουν βρεθεί οι πολιτικοί υπεύθυνοι. Μεταξύ άλλων, είπε ότι κυνηγιούνται οι δικαστικοί που είχαν επιφορτιστεί με την διαλεύκανση του πραγματικού σκανδάλου, λέγοντας ότι ποτέ άλλοτε δεν έχουμε δει υπουργούς της κυβέρνησης να απειλούν δικαστικούς, καταλύοντας κάθε ένοια διάκρισης των εξουσιών.

Μιλώντας για τα γεγονότα με την Τουρκία, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ διερωτήθηκε αν από την κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιήθηκαν όλα τα διπλωματικά μέσα και συμμαχίες, «ή απλώς παρακολουθούσαμε την τουρκική προκλητικότητα». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει γίνει όμηρος εσωτερικών αντιθέσεων», λέγοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει σαφή γραμμή υπεράσπισης της ειρήνης χωρίς ταυτόχρονα να εκχωρεί δικαιώματα».

«Η κυβέρνηση, με μεγάλη ανευθυνότητα το προηγούμενο διάστημα, όπως ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, έσπειρε 'μακεδονομάχους' και τώρα κινδυνεύει στο εσωτερικό της χώρας να θερίσει 'τουρκοφάγους'» είπε καταλήγοντας ο κ. Σκουρλέτης.

Σημειώνεται πως ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διάρκεια της περιοδείας του επισκέφθηκε και τον δήμο Αγιάς, όπου και συναντήθηκε με παραγωγούς αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού, ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αφορμή και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία.

Συναντήσεις νωρίτερα με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και τον δήμαρχο Αγιάς

«Αγιά και Σωτηρίτσα, οι πρώτοι σταθμοί μας στο νομό Λάρισας. Ένας εξαιρετικός διάλογος επί της ουσίας με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και τον δήμαρχο Αγιάς Α. Γκουντάρα. Μαζί μας οι σύντροφοι από την ΟΜ Αγιάς και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά και ο Συντονιστής της ΝΕ, Βασίλης Ζωγράφος.

Εκπρόσωποι από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, τοποθετήθηκαν για τις δυσκολίες της παραγωγής, τονίζοντας επίσης ότι οι συνεταιρισμοί είναι ζωτικής σημασίας και ότι χρειάζονται στήριξη.

Στη Σωτηρίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Καταστημάτων Παραλιών, τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Βελίκας και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελιβοίας. Οι επισημάνσεις όλων των φορέων για τις ιδιαίτερες δυσκολίες της περιόδου αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κοινές αγωνίες και ανάγκες από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, όπου έχουν βρεθεί στις περιοδείες τους τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Τα προβλήματα και η πορεία των πραγμάτων επιβεβαιώνουν την πρότασή μας "Μένουμε Όρθιοι". Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες και έμποροι, όλοι όσοι αποτελούν τον μεγάλο οικονομικό ιστό πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά ως προς τα δικαιώματα, τα έσοδα και τις συνθήκες εργασίας και δραστηριοποίησης. Τώρα χρειάζονται ενισχύσεις και όχι μόνο δάνεια, μετάθεση πληρωμών και περικοπές μισθών. Συνεχίζουμε να μιλάμε με την κοινωνία, επεξεργαζόμαστε θέσεις για τους πολλούς, εναντιωνόμαστε στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα.» έγραψε ο Π. Σκουρλέτης για την περιοδεία του στην Λάρισα.

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)