to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:34 | 05.12.2015

Πολιτική

Στη χώρα των... Λωτοφάγων η Φ. Γεννηματά: Να συσταθεί εξεταστική επιτροπή με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση!

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή «με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πως φθάσαμε στα μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού επί Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009, του δεύτερου εκτροχιασμού που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» - Το όνομα "Βενιζέλος" δεν αναφέρθηκε καθόλου σ' αυτή τη, γλαφυρή κατά τα άλλα, έκθεση ιδεών...


«Πάμε όπισθεν ολοταχώς, σε όλα τα μέτωπα» εκτίμησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016 στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι ανάλγητη». Προσδιορίζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα επιμείνουμε στην προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης και διαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου για οριστική έξοδο από τη κρίση. Είμαστε όμως αντίθετοι με κάθε πρόταση για δημιουργία "μετώπων", είτε των δήθεν ευρωπαϊκών με την δεξιά, είτε των δήθεν προοδευτικών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο αυτές λογικές θα βλάψουν αυτή την ώρα την Ελλάδα το ίδιο».

Όπως είπε, «επιμένουμε στη δική μας πορεία, με το δικό μας αυτόνομο λόγο. Διάλογο λοιπόν και εθνική συνεννόηση. Αλλά εδώ στην Βουλή με ανοιχτές πόρτες, με καθαρές προτάσεις, με ειλικρινείς προθέσεις χωρίς στημένες καταστάσεις, που υπονομεύουν και το κύρος των θεσμών».

Ακόμη η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθώντας να καταλάβει το χώρο της κεντροαριστεράς, κατέλαβε πλήρως το χώρο της δεξιάς». Ζήτησε «να σταματήσει αυτή η σπέκουλα για την δήθεν ασυνέπεια μας, το καλοκαίρι να ψηφίζουμε τη συμφωνία και τώρα να μην ψηφίζουμε άκριτα ότι σας υπαγορεύουν ως εφαρμοστικούς νόμους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή «με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πως φθάσαμε στα μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού επί Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009, του δεύτερου εκτροχιασμού που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με τους ισχυρούς ούτε υποστηρίζει τους αδύναμους, όπως ισχυρίζεται. «Δεν υπάρχει αποτύπωμα, ούτε ίχνος κοινωνικής πολιτικής», ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αναλγησία» έναντι των ΑΜΕΑ και ότι «χάρισαν, διέγραψαν 190 εκατ. σε μεγαλοφειλέτες, δηλαδή όσα χρειάζονται για να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ. Ποιο είναι το αριστερό αποτύπωμα όταν φέρνουν διάταξη για να κοπεί το ΕΚΑΣ αρχικά στο 20% των δικαιούχων, όταν μειώθηκε το ποσό για την ανθρωπιστική κρίση;». «Στήνεται πελατειακό κράτος ημετέρων», σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)