to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:47 | 10.03.2018

Πολιτική

Επιμένει στις προκλητικές του δηλώσεις ο Σταμάτης - ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει να κρύβεται ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και να μην παίρνει θέση, αφήνοντας τα στελέχη του να επιδίδονται πότε σε ακροδεξιά, πότε σε ρατσιστικά και πότε σε αντεθνικά παραληρήματα, τυφλωμένοι από τον πανικό τους για το σκάνδαλο Novartis» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την "απάντηση" του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις αντιδράσεις του κυβερνώντος κόμματος για τις προκλητικές του δηλώσεις ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον Αλέξη Τσίπρα


Κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ στο Γ. Αυτιά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σταμάτης πέραν των άλλων, δήλωσε σε ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη, ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογαν, από τον έλληνα πρωθυπουργό.

"Η  Ν.Δ., που «κόπτεται» για εθνική συναίνεση διολισθαίνει  διαρκώς σε νέες διχαστικές θέσεις, δια των εκπροσώπων της", σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και θέτοντας το ερώτημα: «Αλήθεια συμφωνεί η Ν.Δ. με τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της;»...

ΣΥΡΙΖΑ: Διολισθαίνει σε ακραίες θέσεις η ΝΔ

«Η σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Σταμάτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι ο Δ.Σταματης  έφτασε να πει ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις, αρνούμενη κάθε συνεννόηση και ομοψυχία στα εθνικά θέματα», σημειώνει η Κουμουνδούρου υπογραμμίζοντας ότι «η συγκεκριμένη δήλωση, όμως, δεν μπορεί να γίνεται από μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου.  Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις».

Η προκλητική "απάντηση" Σταμάτη

«Κάνουν λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς και πιστεύω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην Αθήνα και στην προχθεσινή ερώτηση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή απάντησε με την εύγλωττη… σιωπή του» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Σταμάτης καλεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους χαρακτηρισμούς τους οποίους - όπως λέει - και επιστρέφει, και ζητά να απαντήσει γιατί μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας δεν διαψεύδει τον ισχυρισμό του κ. Ερντογάν ότι του υποσχέθηκε την απέλαση των Τούρκων αξιωματικών», καθώς όπως λέει «αυτή είναι η ουσία του θέματος που επιμελώς παρέλειψαν να αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους».

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και να μην παίρνει θέση, αφήνοντας τα στελέχη του να επιδίδονται πότε σε ακροδεξιά, πότε σε ρατσιστικά και πότε σε αντεθνικά παραληρήματα, τυφλωμένοι από τον πανικό τους για το σκάνδαλο Novartis» τονίζει σε δεύτερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παραπάνω "απάντηση" του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις αντιδράσεις του κυβερνώντος κόμματος για τις προκλητικές του δηλώσεις ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου:

«Το πρόβλημα για τη ΝΔ δεν είναι ότι ο κ. Σταμάτης επιμένει στις προκλητικές του δηλώσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και να μην παίρνει θέση, αφήνοντας τα στελέχη του να επιδίδονται πότε σε ακροδεξιά, πότε σε ρατσιστικά και πότε σε  αντεθνικά παραληρήματα, τυφλωμένοι από τον πανικό τους για το σκάνδαλο Novartis.

Με τη στάση του αυτή, όμως, δυστυχώς για τη χώρα και τις διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δυο αξιωματικών μας, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι εθνικά επικίνδυνος.»

Η απάντηση του Μαξίμου στο «γαλάζιο» ρεσιτάλ μικροκομματισμού

Μετά την κατάρρευση της επιχείρησης αντιπερισπασμού για το σκάνδαλο Novartis, η Ν.Δ. ανέβηκε ξανά στο άρμα της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού στα εθνικά θέματα.

Οι μικροκομματικές τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Βουλή για τα εθνικά θέματα είχαν προχθές, Παρασκευή, συνέχεια από την εκπρόσωπο του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, η οποία έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως ο πρωθυπουργός "δεν νοιάζεται για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών" (δείτε παρακάτω αναλυτικά). 

Οξύτατη ήταν η απάντηση του Μαξίμου:

Αντιλαμβανόμαστε και την άβολη θέση στην οποία έφθασε η κυρία Σπυράκη και η ΝΔ μετά το χθεσινό Βατερλό, αφού κατέρρευσε η προσπάθειά της να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για το σκάνδαλο Novartis και την ανάγκη της να αλλάξει την ατζέντα.

Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει ότι, όσο επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δεν λειτουργεί ενάντια στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα και υπονομεύει τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

Υ.Γ. Περιμένουμε και την τρίτη κατά σειρά on camera δήλωση της κυρίας Σπυράκη για το ίδιο θέμα μέσα σε μία ημέρα και αναρωτιόμαστε αν η ανευθυνότητα χρεώνει υπερωρίες.

Οι δήλωσεις της Μ. Σπυράκη

Αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε:

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ' αλήθεια για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Πατρίδα μας. 
 
Επιδεικνύει ανευθυνότητα, που δυστυχώς συνδυάζεται με κυβερνητική ανικανότητα. 
 
Χθες, αρνήθηκε να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Καμμένος είναι, για μια ακόμη φορά, εξαφανισμένος. 
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν οι δύο νέοι αξιωματικοί το ταχύτερον στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους». 

Σε άλλη της δήλωση ανέφερε:

«Μία ημέρα αφότου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών "σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο" για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους Έλληνες αξιωματικούς "ομήρους" του τουρκικού κράτους. Η λέξη "όμηρος" παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα. Ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κιόλας να ενημερώσει τους Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο στρατιωτικούς που έχουν προφυλακισθεί σε τουρκικές φυλακές και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην πατρίδα μας και τις οικογένειές τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)