to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 26.07.2019

Αθλητισμός

Στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο η Formula 1: Ελπίζει σε επάνοδο ο Φέτελ

Διαβάστε όλο το πρόγραμμα της Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο


Η Formula 1 επιστρέφει με το Γκραν Πρι Γερμανίας τις επόμενες ημέρες, κάνοντας και πάλι συντροφιά στους «εξαρτημένους» του σπορ.  

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν είχαμε ούτε Formula 1, ούτε MotoGP, η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ επιστρέφει δριμύτερη. Στο Γκραν Πρι Γερμανίας οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν το ιδανικό για αυτές αποτέλεσμα και εμείς θα έχουμε πολλά να δούμε, ειδικά μετά τις... μάχες που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα σε ώρες Ελλάδας που κλασικά, αποτελείται από δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών την Παρασκευή, μια περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών το Σάββατο, μαζί με τρεις φάσεις κατατακτήριων δοκιμών και έναν αγώνα για την Κυριακή! Τα κανάλια που θα «παίξουν» όλα τα παραπάνω θα είναι η ΕΡΤ Sports HD και το συνδρομητικό Cosmote Sport 5 HD (δείτε το πρόγραμμα στο τέλος του άρθρου).

Ο Φέτελ θέλει να επανορθώσει για πέρυσι στο  φετινό Γκραν Πρι Γερμανίας

Ο οδηγός της Ferrari θα επιδιώξει εφέτος την εξιλέωση στο Χόκενχαϊμ για το περυσινό του τραγικό λάθος στο Γκραν Πρι Γερμανίας, το οποίο του είχε στερήσει ενδεχομένως και τον τίτλο.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση μετά τα αλλεπάλληλα δικά του λάθη, αλλά και της ομάδας του, που τον έχουν θέσει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ο Γερμανός θα προσπαθήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα εις βάρος του και μάλιστα στην πίστα του Χόκενχαϊμ, όπου είχε κάνει το 2018 ένα τραγικό οδηγικό λάθος, το οποίο του στοίχισε ενδεχομένως πέρυσι το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Ίσως μάλιστα να είναι και η τελευταία του ευκαιρία, να κάνει εφέτος μία επική ανατροπή και να κοντράρει τουλάχιστον στη συνέχεια του πρωταθλήματος τις δύο Mercedes. Ο ίδιος δείχνει πάντως αποφασισμένος για κάτι τέτοιο, όπως φαίνεται και από τις εξής δηλώσεις του: «Εχουμε να επανορθώσουμε για κάτι από την τελευταία χρονιά, ιδιαίτερα μάλιστα εγώ. Γι αυτό χαίρομαι, που θα οδηγήσω στο Χόκενχαϊμ. Η ατμόσφαιρα είναι πάντοτε φανταστική εδώ και το κοινό σπουδαίο. Θυμάμαι τις πολλές γερμανικές σημαίες γύρω από την πίστα, κάτι που μου είχε αρέσει πραγματικά».

Η Ferrari θα κατέβει στο εφετινό Γκραν Πρι Γερμανίας χωρίς αναβαθμίσεις και ο διευθυντής της, Ματία Μπινότο, εξηγεί τους λόγους αναφέροντας ότι «δεν έχουμε κάποιες συγκεκριμένες αναβαθμίσεις, όμως τα στοιχεία από τον τελευταίο αγώνα στο Σίλβερστοουν μας παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες, για να κατανοήσουμε καλύτερα το αυτοκίνητο μας».

Πάντως, η Mercedes φαίνεται ότι θα είναι τυχερή με τον καιρό την ημέρα του αγώνα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, την Κυριακή θα επικρατούν στο Χόκενχαϊμ θερμοκρασίες γύρω στους 27 βαθμούς, ενώ μέχρι το Σάββατο θα δείχνουν τα θερμόμετρα «σαραντάρια». Αυτό ευνοεί τα Ασημί Βέλη, που είχαν προβλήματα ψύξης στις υψηλές θερμοκρασίες του τελευταίου Γκραν Πρι Αυστρίας.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου

12:00: Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών
16:00: Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών

Σάββατο, 27 Ιουλίου

13:00: Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών
16:00: Κατατακτήριες δοκιμές

Κυριακή, 28 Ιουλίου

16:10: Αγώνας

Πηγή: Gazzetta [1], [2]

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)