to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 25.05.2018

Κοινωνία

Στη φάκα της αποδεικτικής διαδικασίας ο Λαγός: «Ο άντρακλάς μου δέρνει, λα λα λα λα, γουστάρω» - Νέα στοιχεία (sms+videos) στο δικαστήριο

Νέα στοιχεία που εμπλέκουν τον Λαγό σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου αναγνώστηκαν χθες 24/5/2018 στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ  Αποκαλύπτονται οι πλάτες των νεοναζί: «Ο Μπαλτάκος είναι βαμμένος Χρυσή Αυγή» (sms+videos)

Νέα στοιχεία που εμπλέκουν τον Λαγό σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου αναγνώστηκαν χθες 24/5/2018 στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διάβασε μηνύματα που αντάλλαξε ο Λαγός με τη συγκατηγορούμενή του Νικόλ Μπενέκη μετά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο (10/7/2013). Από τα μηνύματα προκύπτει η παρουσία του Λαγού στην επίθεση με τον ρόλο του επικεφαλής, ο ξυλοδαρμός μελών του Συνεργείου με σχεδιασμό και πρόθεση, η οργανωμένη αποχώρηση και η προσαγωγή μελών της ΧΑ από την αστυνομία που όμως δεν σήμανε οποιαδήποτε σύλληψη.

Θυμίζουμε ότι ο Λαγός μετέβη στο Συνεργείο χρησιμοποιώντας το βουλευτικό του αυτοκίνητο, γεγονός που έχει προκύψει από έγγραφα που έχουν ήδη αναγνωστεί στο δικαστήριο.

Το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού στην επίθεση στο Συνεργείο.

************

Ο ρόλος του Λαγού έχει ήδη αποκαλυφθεί και στις τρεις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις της δίκης της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Πειραιά και πρωτοπαλήκαρο του Μιχαλολιάκου προανήγγειλε την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες λίγο πριν αυτή λάβει χώρα από τάγμα εφόδου με επικεφαλής τον Πανταζή στις 12/6/2012.

Ο Λαγός ενορχήστρωσε και καθοδήγησε την επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα, όπως προέκυψε από πλήθος στοιχείων με σημαντικότερη τη συνομιλία με τον Δεβελέκο, λίγα λεπτά μετά την επίθεση (12/9/2013).

Τέλος, ο Λαγός έδωσε το “οκ” για την κινητοποίηση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που μετέβη στο Κοράλλι και σκότωσε τον Παύλο Φύσσα στις 17-18/9/2013. Ήδη στο δικαστήριο έχουν ακουστεί οι συνομιλίες με Δεβελέκο και Πατέλη, όπου ο Λαγός προσπαθεί απεγνωσμένα να συγκαλύψει την ταυτότητα των δραστών και τον ρόλο του Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή.

Η υπεράσπιση των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν προέβη σε κανέναν ισχυρισμό, σχολιασμό ή αίτημα μετά την ανάγνωση των νέων στοιχείων, απόντων των δύο συνηγόρων του Λαγού.

(πηγή: jailgoldendawn)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)