to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 01.11.2017

Κοινωνία

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 29χρονος που συνελήφθη για τα «τρομοδέματα»

Προθεσμία για την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ζήτησε και πήρε από τον τακτικό ανακριτή ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με τη «συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση». Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια - Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση ΣΠΦ


Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος, επίσης ενώπιον του τακτικού ανακριτή, και με κατηγορίες που αφορούν τον οπλισμό, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά τη σύλληψή του.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ανέμεναν τη μεταγωγή του κατηγορούμενου περίπου 50 φίλοι και αλληλεγγυοι, οι οποίοι κατά την είσοδο και έξοδό του φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης, όπως «Ντίνο γερά ως τη λευτεριά» κ.λπ.

Ο Κ. Γιαγτζόγλου πρόκειται να οδηγηθεί το απόγευμα στο εφετείο για να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή-αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, για τις κατηγορίες που αφορούν την αποστολή εκρηκτικού δέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.

Ο Εφέτης εξέδωσε διάταξη την οποία επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού για τη λήψη DNA, διαδικασία για την οποία ζήτησαν πέντε ημέρες ώστε να ορίσουν πραγματογνώμονα. Οι συνήγοροι ζήτησαν στο μεσοδιάστημα να μη ληφθεί δείγμα από το νεαρό χωρίς την συναίνεσή του. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορούμενου, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση ΣΠΦ.

Ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό του 29χρονου με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που απεστάλη στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

Το γενετικό υλικό του 29χρονου ταυτίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, καθώς και σε έναν από τους οκτώ φακέλους, που ήταν επίσης παγιδευμένοι με εκρηκτικό μηχανισμό και οι οποίοι εντοπίστηκαν, στις 20 Μαρτίου 2017, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι το σύνολο των αντικειμένων-πειστηρίων, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

• Σε πειστήρια που βρέθηκαν-κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου.

• Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν-κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Ο παραπάνω γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ (8) συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (ΑΕΜ) φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

• Στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε εντός του οχήματος, όπου έλαβε χώρα έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (ΑΕΜ), περιεχόμενου σε φάκελο αλληλογραφίας, με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και

• Σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Οι εκτιμήσεις για την έρευνα στα Εξάρχεια

Νέο κρησφύγετο του 29χρονου, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Λουκά Παπαδήμο, ανακοίνωσε ότι  ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έκανε έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα, το οποίο ο 29χρονος είχε νοικιάσει, μέσω Διαδικτύου, για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017 και εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έρευνες συνεχίζονται.

Την εκδοχή να προοριζόταν το κρησφύγετο των Εξαρχείων για καταφύγιο ύστερα από τρομοκρατικό χτύπημα, εξετάζουν ως πιο πιθανή οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν, καθώς το ισόγειο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και ερευνήθηκε σήμερα, νοικιάστηκε από τον 29χρονο, που συνελήφθη για τα τρομοδέματα, μόνο για πέντε μέρες, μέσω Ίντερνετ.

Το γεγονός επίσης ότι είχε ενοικιαστεί για τις μέρες από 26 Οκτωβρίου έως σήμερα, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι αν προγραμματιζόταν κάτι, επρόκειτο να συμβεί αυτές τις πέντε μέρες, αλλά απετράπη λόγω της σύλληψης του 29χρονου.

astynomiaereunes
 

Υπενθυμίζεται ότι  στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 29χρονου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και αφετέρου στην πληρέστερη διερεύνηση εκκρεμών υποθέσεων και εξακρίβωση στοιχείων λοιπών συμμετόχων και σύλληψη αυτών, με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σε βάρος του ποινική δίωξη αφορά στη συγκρότηση - ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ. 1 του Π.Κ., τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας –κατοχής - κατασκευής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους για πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα και κινδύνου για άνθρωπο, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών - πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, κατά συρροή, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ. 1 του Π.Κ., διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, τελεσθείσα, από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν ενωθεί και διέπρατταν κλοπές κατ’ επάγγελμα, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ 1 του Π.Κ. καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά – κατοχή).

Τα αναγραφόμενα προσωπικά στοιχεία σε οκτώ  καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που βρέθηκαν στην κατοχή του και συγκεκριμένα:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-530083», με ημερομηνία έκδοσης «07/04/2010» και στοιχεία κατόχου «ΓΙΑΝΝΑΡΕΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ», όνομα πατρός «ΜΑΤΘΑΙΟΣ», όνομα μητρός «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ», ημερομηνία γέννησης 17/03/1987, τόπο γέννησης «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», όνομα πατρός «ΝΙΚΟΛΑΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-365724», με ημερομηνία έκδοσης «18/12/2010» και στοιχεία κατόχου «ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», όνομα πατρός «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», όνομα μητρός «ΣΟΦΙΑ», ημερομηνία γέννησης 20/08/1990, τόπο γέννησης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-365724», με ημερομηνία έκδοσης «18/12/2010» και στοιχεία κατόχου «ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», όνομα πατρός «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», όνομα μητρός «ΣΟΦΙΑ», ημερομηνία γέννησης 20/08/1990, τόπο γέννησης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-365724», με ημερομηνία έκδοσης «18/12/2010» και στοιχεία κατόχου «ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», όνομα πατρός «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», όνομα μητρός «ΣΟΦΙΑ», ημερομηνία γέννησης 20/08/1990, τόπο γέννησης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», όνομα πατρός «ΝΙΚΟΛΑΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΕ-103118», με ημερομηνία έκδοσης «26/2/2007» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», όνομα πατρός «ΠΕΤΡΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 19/11/1991, τόπο γέννησης «ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ» και

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», όνομα πατρός «ΝΙΚΟΛΑΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)