to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 01.12.2017

Πολιτική

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων εντός της ερχόμενη εβδομάδας

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων για την χρήση του οικονομικού έτους 2015.


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που επικαλείται το documentonews.gr προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για τη χρήση του οικονομικού έτους 2015.

Υπόχρεοι μεταξύ άλλων είναι:

1. Ο πρωθυπουργός.

2. Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.

3. Οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί.

4. Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές.

5. Όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

6. Οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης. 

Αποκαλυπτήρια

Μετά τις θορυβώδεις αποκαλύψεις για την «κρυφή» -τουλάχιστον ως προς τις δηλώσεις πόθεν έσχες- επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του αλλά και για την ακίνητη περιουσία που κατέχει ιδίως εκτός Ελλάδος, με ενδιαφέρον αναμένεται η δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εγκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν κατέθεσε ως όφειλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατά το 2016. «Τουλάχιστον το έτος 2016 και σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Αρχηγού Πολιτικού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει Πόθεν Έσχες στο οποίο όφειλε να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του» σημείωνε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Επίσης, η ελλιπής δήλωση περιουσιακής κατάστασης του προέδρου της ΝΔ είχε απασχολήσει και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αξίζει να προστεθεί πως κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν προγραμματίστηκε κάποια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπως αυτή για τη φοροδιαφυγή που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)