to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 23.12.2016

Κοινωνία

Στη Δικαιοσύνη στέλνει το υπ. Εργασίας την εργοδοσία της «Καρυπίδης Α.Ε.Ε.Ε.»

Τι δρομολογεί το υπουργείο μετά την αναλγησία της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους της, οι οποίοι παραμένουν στην ανέχεια, απλήρωτοι για τόσους μήνες


«Οι υπερεντατικές προσπάθειες διάσωσης της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.», που έγιναν από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας όλη την τελευταία περίοδο, ναυάγησαν, με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας, που για μια ακόμα φορά έδειξε την αναλγησία της απέναντι στους εργαζομένους της, οι οποίοι παραμένουν στην ανέχεια, απλήρωτοι για τόσους μήνες», τονίσει σε νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Υπουργείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δρομολογεί άμεσα τα παρακάτω:

α. Την αποστολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα από την αρμόδια  Επιθεώρηση Εργασιακών σχέσεων για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε».

β. Την διερεύνηση από δημόσιες αρχές για το πώς βρίσκονται πόροι για την πληρωμή άλλων εργαζομένων του ομίλου τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» για πληρωμή  έστω του δώρου στους απλήρωτους εργαζόμενους του S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

γ. Την υποβολή μήνυσης από τα όργανα του ΣΕΠΕ για μη πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των  υπευθύνων εργοδοτών.

δ. Την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος στις αρχές του 2017, για όσους έχουν το νόμιμο δικαίωμα.

ε. Την άμεση επεξεργασία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου ειδικού σχεδίου ενεργειών για την με κάθε τρόπο περαιτέρω ενίσχυση των απλήρωτων εργαζομένων της κοινωνικά ανάλγητης εταιρείας S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

Σε σχέση με τις απαιτήσεις της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.» το υπουργείο δηλώνει ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς της για το ύψος των χρεών άλλων εταιρειών προς αυτήν και ότι όλα αυτά θα κατατεθούν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές.

«Αυτά μαζί με το πρακτικό συμφιλίωσης (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω), για να αποδειχτεί η πλήρης αλήθεια, την οποία για μια ακόμα φορά απεχθάνεται η εταιρεία «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.», κι επίσης ότι το Υπουργείο με τη στάση του αποδεικνύει ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα γίνει ανεκτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι η πρόσφατη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας "Καρυπίδης", της εργοδοσίας και του γ.γ.του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, όπου παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της βουλέυτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Μπ. Σκούφα, απέβη άκαρπη. 

Όπως δήλωσε μετά την τριμερή η πρόεδρος των εργαζομένων Νόπη Μουστακίδου «αυτός ο εκβιασμός σε βάρος των εργαζομένων είναι κατάπτυστος και η εργοδοσία μας δήλωσε ξεκάθαρα οτι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν εφόσον δεχτούμε οσα μας ζητούνται». Η κ. Μουστακίδου τόνισε ότι δεν θα κάνουν πίσω στα αιτήματα τους και δεν αποδέχονται κανέναν εκβιασμό και θα εχουν μεταξύ τους συνάντηση για τις μελλοντικές τους κινήσεις. Οι 1.400 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Διαβάστε αναλυτικά το πρακτικό συμφιλίωσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)