to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 18.11.2013

πηγή: in.gr

Κοινωνία

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου το υπουργείο Παιδείας για τα κλειστά ΑΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας προσφεύγει την Τρίτη εκ νέου στη Δικαιοσύνη μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να συνεχίσουν την απεργία τους για 11η εβδομάδα.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, το Παιδείας προσφεύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη «για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία. «Παραβιάζουν τον νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, «η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια».

Όπως δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ανήκει στον ελληνικό λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

___________________________

Εν τω μεταξύ, στη δικαιοσύνη προσφεύγει, εκ νέου, το  υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός χαρακτηρίζοντας για ακόμα  μια φορά την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ παράνομη, καλώντας καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)