to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 17.10.2021

Κοινωνία

Στη δενδροφύτευση στο κτήμα Δρακόπουλου η Ανοιχτή Πόλη: «Οι κάτοικοι επιμένουν, πάρκο και μόνο πάρκο!»

Η Ανοιχτή Πόλη, με τον επικεφαλής της κίνησης Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς και κοινοτικούς της συμβούλους, ήταν και σήμερα Κυριακή 17/10 στο κτήμα Δρακόπουλου.


Στην ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης αναφέρεται:

«Μαζί με κατοίκους, φορείς και συλλογικότητες πολιτών των Πατησίων, δενδροφυτεύσαμε μέρος του χώρου (κυρίως με ελιές, λεμονιές και πικροδάφνες), υπογραμμίζοντας με αυτήν τη δράση την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε την απόδοση του κτήματος στη γειτονιά ως ελεύθερου χώρου υψηλού πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, με παράλληλη αποκατάσταση των ιστορικών κτιρίων που έχουν απομείνει στο χώρο. Η άρνηση της παράταξης του Δημάρχου να συζητήσει το θέμα και να τοποθετηθεί στο συμβούλιο της 5ης Κοινότητας θα απαντηθεί από τον αγώνα των κατοίκων και από τις δράσεις με τις οποίες οι ίδιοι θα υπερασπιστούν την ποιότητα της ζωής τους και το δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου. 

Η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει και πάλι το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ζητήσουμε από τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί».

Ν. Ηλιόπουλος: Ποιες είναι τελικά οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη;

Το σχόλιο του επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσου Ηλιόπουλου:

«Μία πόλη ανοχύρωτη απέναντι στις φυσικές καταστροφές, με έλλειψη πρασίνου, ελεύθερων χώρων ακόμα και βασικών υποδομών όπως τα δίκτυα ομβρίων υδάτων.

Απαλλοτριώσεις - αποφασισμένες ήδη από την προηγούμενη δημοτική θητεία - δεν προχωράνε. Τα ζητήματα που θέτει η κλιματική κρίση για την λειτουργία της πόλης παραμένουν εκτός ατζέντας.

Οι γειτονιές της Αθήνας για άλλη μια φορά φαίνεται να είναι πολύ μακριά από την πλατεία δημαρχείου.

Τελευταίο παράδειγμα η άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητηθεί το αίτημα για απαλλοτρίωση του χώρου στο άλσος Δρακόπουλου που ανήκει στο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η παράταξη Μπακογιάννη αρνήθηκε να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του αυριανού δημοτικού συμβουλίου. Προφανώς δεν το αξιολογούν ως σημαντικό.
Οι γειτονιές όμως διεκδικούν και οι κάτοικοι λένε κάτι απλό: δεν μας περισσεύει ούτε ένα τ.μ. ελεύθερου χώρου. Σήμερα βρεθήκαμε σε μία συμβολική δράση δενδροφύτευσης που διοργάνωσαν οι κάτοικοι της γειτονιάς.
Ακριβώς για αυτό: πάρκο και μόνο πάκο στο άλσος Δρακόπουλου!»

 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)