to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 03.02.2023

Πολιτική

Στενότερη συνεργασία μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Διακοινοβουλευτικής Ένωσης ζήτησε ο Δημ. Παπαδημούλης

Συνάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), Martin Chungong. Τονίστηκαν οι κοινές αξίες μεταξύ ΕΚ και IPU και η ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας σε θέματα όπως η δημοκρατία, τα ανθρωπινά δικαιώματα, η κλιματική αλλαγή και η ισότητα των φύλων


-- Εικόνα - από αριστερά: Adriana Buchiu (DGEXPO), Claire Peretie (εκπρόσωπος του ΓΓ του ΕΚ), Δημ. Παπαδημούλης, Martin Chungong (ΓΓ IPU), Ambassador Anda Cristina Filip, Director for Member Parliaments and External Relations (IPU), Kareen Jabre, Director of the Division of Programmes (IPU).

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) Martin Chungong και την αντιπροσωπεία του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως υπεύθυνος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Διακοινοβουλευτική Ένωση*.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Ευρωκοινοβουλίου με την IPU, της οποίας το ΕΚ είναι συνδεδεμένο μέλος στο πλαίσιο της Στρατηγικής του, καθώς και η στενότερη συνεργασία της IPU με τα εθνικά και περιφερειακά  Κοινοβούλια.

Τόσο ο Δημ Παπαδημούλης όσο και ο Martin Chungong, έδωσαν έμφαση στις προτεραιότητες και πιθανές πρωτοβουλίες μεταξύ ΕΚ και IPU, με αφορμή τις κοινές αξίες που έχουν σε θέματα όπως η δημοκρατία, τα ανθρωπινά δικαιώματα, η κλιματική αλλαγή και η ισότητα των φύλων και συμφώνησαν σε στενότερη συνεργασία των Επιτροπών και Αντιπροσωπειών τους.

Η Martin Chungong ανέφερε, μεταξύ άλλων, την έως τώρα θετική και πολύτιμη συνδρομή που προσέφερε το ΕΚ με την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης σχετικά με τη συνεργασία στον κόμβο Διακυβέρνησης IT.

Ο κόμβος δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπειρογνωμοσύνης που καλύπτει τομείς όπως η στρατηγική πληροφορικής, ο σχεδιασμός και η αποτελεσματικότητα: Φιλοξενεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης, που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 50 οργανισμούς και κοινοβούλια.

Ο Δημ. Παπαδημούλης, από πλευράς του, ζήτησε από την εκπρόσωπο του Γ.Γ. του Ευρωκοινοβουλίου που ήταν παρούσα στη συνάντηση, να συνεχιστεί η περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας των δύο θεσμών.

Τόνισε επίσης, ότι ο ίδιος στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΚ και IPU,  δύο θεσμών με κοινές αξίες, που χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων και από δημοκρατική νομιμότητα, λόγω των εκλεγμένων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους.

 * Η Διακοινοβουλευτική Ένωση (International Parliamentary Union, IPU) ιδρύθηκε το 1889, με σκοπό τη συνεργασία των Εθνικών Κοινοβουλίων. Έχει 178 χώρες-μέλη και 14 συνδεδεμένα μέλη και είναι ο κυριότερος διεθνής φορέας για την ενίσχυση του διακοινοβουλευτικού διαλόγου, την προώθηση της συνεργασίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)