to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 18.04.2019

Πολιτική

Στενότερες οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Συνάντηση του συντονιστή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Τριγάζη και του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπάλας Μπάρανι, στη Βουδαπέστη


“Στην καρδιά της ευρωπαϊκής ενοποίησης πρέπει να έρθει η αλληλεγγύη, με την κοινή δράση όλων των προοδευτικών δυνάμεων.”  Στη θέση αυτή συμφώνησαν ο συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Τριγάζης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπάλας Μπάρανι, συναντώμενοι στη Βουδαπέστη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, υπήρξε εκτενής αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, καθώς και για τους στόχους των δύο κομμάτων στις επικείμενες ευρωεκλογές της 26  Μαïού 2019. Το Ουγγρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα δίνει τη μάχη των εκλογών αυτών, σε συνεργασία με το Πράσινο Κόμμα της χώρας και οι εκτιμήσεις είναι ότι θα αυξήσει του ευρωβουλευτές του από δύο σε τρεις.

Ο Πάνος Τριγάζης στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την οικοδόμηση προοδευτικής συμμαχίας στην Ελλάδα και την ΕΕ, με στόχο να ηττηθούν η Ακροδεξιά και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που διαιρούν την Ευρώπη και τις κοινωνίες της.

Επίσης, ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για την ιστορική σημασία και τις προοπτικές της Συμφωνίας των Πρεσπών, όχι μόνο για τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, αλλά και για την ειρήνη και συνανάπτυξη στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο Μπάλας Μπάρανι χαιρέτησε τη Συμφωνία ως “βήμα στο μέλλον” και μεγάλη νίκη εις βάρος του ακραίου εθνικισμού σε όλη την Ευρώπη.  Επιπλέον, εκφράστηκε θετικά για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Τέλος, οι Μπάρανι και Τριγάζης συμφώνησαν στην διεύρυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο κομμάτων μέχρι το ανώτατο επίπεδο.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)