to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 26.02.2021

Κοινωνία

Στέλεχος της ΝΔ Καβάλας απείλησε τον δημοσιογράφο Ε. Ταρασίδη

Απειλές δέχτηκε ο δημοσιογράφος Ε. Ταρασίδης από στέλεχος της ΝΔ Καβάλας - Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει ο δημοσιογράφος


Την προσπάθεια φίμωσής του από στέλεχος της ΝΔ Καβάλας κατήγγειλε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοσιογράφος Ευριπίδης Ταρασίδης. Όπως τονίζει στην ανάρτησή του δέχτηκε έμμεσες, αλλά και ξεκάθαρες απειλές από εκλεγμένο στην τοποική αυτοδιοίκηση «γαλάζιο» στέλεχος. 

Οι απειλές που δέχτηκε ο δημοσιογράφος αφορούσαν στήλη που διατηρεί στο kavalanews.gr και σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα. Το τοπικό στέλεχος της ΝΔ απείλησε τον Ε. Ταρασίδη ότι κάθε φορά που θα αναφέρει το όνομα του/της σε (δημοσιογραφικό) κείμενο του, θα αναρτά στο αντίστοιχο post, ένα "δημοσίευμα" (το οποίο, εκτός των άλλων είναι fake ) για την Τάνια Ελευθεριάδου, με την οποία έχει υπαλληλική σχέση τους τελευταίους μήνες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δημοσιογράφος. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ε. Ταρασίδη: 

«Πριν από λίγο, δέχτηκα έμμεσες, αλλά ξεκάθαρες απειλές από τοπικό στέλεχος της ΝΔ, εκλεγμένο στην τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο, λόγω των τελευταίων "Κακοηθειών" μου (στήλη που διατηρώ στο kavalanews.gr στην οποία καυτηριάζω τα κακώς κείμενα της επικαιρότητας, δηλαδή κείμενο δημοσιογραφικού τύπου), μου γνωστοποίησε ότι κάθε φορά που θα αναφέρω το όνομα του/της σε (δημοσιογραφικό) κείμενο μου, θα αναρτά στο αντίστοιχο post, ένα "δημοσίευμα" (το οποίο, εκτός των άλλων είναι fake ) για την Τάνια Ελευθεριάδου, με την οποία έχω υπαλληλική σχέση τους τελευταίους μήνες- και ουδέποτε το έκρυψα!


Απείλησε, δηλαδή, χρησιμοποιώντας ένα χρονογράφημά μου, την εργασιακή μου σχέση, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να με φιμώσει ή να στρέψει την Τάνια εναντίον μου και να μου χρεώσει την-δήθεν- φθορά της εικόνας της.


Να γνωστοποιήσω στο εν λόγω στέλεχος ότι είμαι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, η  πολιτική μου ταυτότητα είναι γνωστή και γενικά, απειλές δεν δέχομαι.


Ας καταλάβει η τοπική ΝΔ, η οποία με αναφέρει και σε τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές-και καλά κάνει, δικαίωμα της- ότι:

  • η Τάνια Ελευθεριάδου με κρίνει για την εργασία που παρέχω και μόνο γι' αυτήν,
  • ανήκω στον χώρο της Αριστεράς από τα 18 μου και η θέση μου στην κοινωνία είναι καθαρή, η δε πολιτική μου δράση γνωστή και ξάστερη,
  • όχι απλά θα συνεχίζω να γράφω, αλλά θα καυτηριάζω με εντονότερο τρόπο τα κακώς κείμενα, τηρώντας πάντα τη δημοσιογραφική δεοντολογία,
  • η απειλή ενός δημοσιογράφου, και μάλιστα με χρήση της εργασιακής του θέσης (άσχετη, τελικά, με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα) είναι, αν μη τι άλλο, μεμπτή και χαρακτηριστική της τακτικής που θέλει να ακολουθήσει η ΝΔ, απέναντι σε όποιον της αντιτίθεται,
  • σε περίπτωση που νιώθει ότι θίγεται από γραπτό μου, μπορεί να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.

Τέλος, χαίρομαι που ενοχλώ εκείνους που σήκωσαν το θέμα της αλλαγής ονόματος του Βασιλικού.  Έπιασαν τόπο οι δημόσιες παρεμβάσεις μου. Επίσης χαίρομαι που η στήλη έχει επιτυχία. Α, επειδή η προσπάθεια φίμωσης και η έμμεση απειλή είναι πράξεις ποινικά κολάσιμες, επιφυλάσσομαι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)