to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 22.11.2021

πηγή: efsyn.gr

Διεθνή

Στελέχη της Amazon στην Ινδία κατηγορούνται για υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών

Ανώτατα στελέχη της Amazon στην Ινδία κατηγορούνται από την αστυνομία βάσει του νόμου περί ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, επειδή δύο άνδρες φέρεται να χρησιμοποίησαν τον ιστότοπο στο πλαίσιο επιχείρησης λαθρεμπορίου μαριχουάνας.


Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Μάντγια Πραντές, τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της χώρας, για διακίνηση 20 κιλών ναρκωτικών σε άλλες πολιτείες. Η αστυνομία αναφέρει ότι είχαν εμπορευτεί κάνναβη στην περιοχή με το πρόσχημα πώλησης γλυκαντικών φύλλων στέβια. Συνολικά εκτιμάται ότι πουλήθηκαν 1.000 κιλά μαριχουάνας, αξίας περίπου 148.000 δολαρίων.

Από την πλευρά της η Amazon υποστηρίζει πως δεν επιτρέπει την εισαγωγή και πώληση παράνομων προϊόντων και πως λαμβάνει αυστηρά μέτρα κατά των πωλητών, που παραβιάζουν τους κανόνες της για παράνομα εμπορεύματα.

«Το θέμα μας ειδοποιήθηκε και το διερευνούμε επί του παρόντος», πρόσθεσε η Amazon στην απάντησή της. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν σε πόσα στελέχη είχαν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί την τελευταία δικαστική περιπέτεια της ινδικής επιχείρησης, η οποία βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με έρευνα για παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού.

Μαζί με τη Flipkart, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Walmart, η Amazon India εξετάζεται από τις ρυθμιστικές αρχές για προνομιακή μεταχείριση σε ορισμένους πωλητές.

Τον Σεπτέμβριο, η Amazon φέρεται να ξεκίνησε επίσης εσωτερική έρευνα μετά από καταγγελίες ότι ένας ή περισσότεροι από τους Ινδούς υπαλλήλους της είχαν δωροδοκήσει αξιωματούχους.

tags: Amazon

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)