to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 09.12.2012

Πολιτική

Στελέχη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Πολιτευτές και πρώην βουλευτές φαίνεται πως θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου.


Η κυβερνητικοί εταίροι, όπως αναφέρει το Έθνος, έχουν χωρίσει τη κρατική μηχανή και τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών βάσει των ποσοστών των τριών κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας.
 
Και η Καθημερινή της Κυριακής σημειώνει πως για «μια ακόμη φορά ακολουθείται η πεπατημένη –και όχι πάντοτε επιτυχής- επιλογή πολιτευτών και πρώην βουλευτών για τις κρατικές θέσεις, με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να επιλέγουν να «αποκαταστήσουν» πολιτικά τους στελέχη».
 
Στο Έθνος τονίζεται πως η λίστα με τα ονόματα των νέων κρατικών αξιωματούχων ολοκληρώνεται, ωστόσο  οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο παρασκήνιο, καθώς ο ανασχηματισμός στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ αναμένεται να είναι σαρωτικός. Το ενδιαφέρον των κομμάτων δεν επικεντρώνεται μόνο στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους διοικητές και τους διευθύνοντες συμβούλους, αλλά και στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων.
 
Οι εκλεκτοί της ΝΔ
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιλογές της ΝΔ αφορούν πολιτευτές που στήριξαν τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παράλληλα γίνονται ανοίγματα και στο περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και σε στελέχη δημόσιων Οργανισμών που θήτευσαν επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή.
 
Ενδεικτικά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ ΑΕ, που περιλαμβάνει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ), σύμφωνα με το Έθνος, ορίστηκε ο Γ. Οικονόμου (γεωπόνος), ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ και είχε προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
 
Ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων (2008-2010) και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΗΣΑΠ Ν. Παπαθανάσης αναλαμβάνει τις σταθερές συγκοινωνίες (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ).  Στην εταιρεία Αττικό Μετρό επελέγη ο Αντώνης Σελιανάκης, ο οποίος έχει θητεύσει ως πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή.
 
Στα ΚΕΚ-ΕΛ.ΤΑ. θα τοποθετηθεί ο πολιτευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής Μάκης Γάκης, ενώ διοικητής του ΟΓΑ αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Ζωντανός, γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. Στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θα οριστεί ο Στέφανος Αγιάσογλου, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής.
 
Ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου και υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Πανοζάχος, πηγαίνει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που βαίνει προς αποκρατικοποίηση, ενώ ο πρώην βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος θα αναλάβει τον ΟΠΕΚ.
 
Εκτός ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρέθηκε, όπως αναφέρει το Έθνος, ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε ως επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Απρίλιο του 2010, μέσω του «opengov». Για αντικαταστάτης του ακούγεται ο Δημήτρης Κούκης από τη Μεσσηνία, που είχε διατελέσει πρόεδρος του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.
 
Οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ
 
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι τοποθετήσεις διοικητών δημοσίων φορέων αποτέλεσαν μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιήσει η ηγεσία του κόμματος «ανοίγματα» σε στελέχη που ανήκαν στο «πάλαι ποτέ» παπανδρεϊκό στρατόπεδο (π.χ. Β. Εξαρχος και Αγ. Τόλκας) αλλά και να αναδείξει πρόσωπα που έχουν στηρίξει τον Ευ. Βενιζέλο (Κ. Σπηλιόπουλος) εν όψει και των εσωκομματικών διαδικασιών.
 
Για παράδειγμα στον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να διώξει Θεόδωρο Σαρρη και τη θέση στον ΕΛΓΑ αναλαμβάνει ο Βασίλης Έξαρχος, πρώην βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, ενώ στον ΕΛΓΟ τοποθετείται ο Κώστας Μπέσης, στέλεχος της ΝΔ. Ο Αγγελος Τόλκας, πρώην υφυπουργός Επικρατείας επί υπουργίας Ηλ. Μόσιαλου, αναλαμβάνει τελικά επικεφαλής στον ΕΛΟΤ. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στη διοίκηση των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν κλείσει αντίστοιχα τα ονόματα των Π. Σταμπουλίδη και Π. Κακαφίκα.
 
«Πράσινες παραμένουν οι διοικήσεις του ΟΛΘ (Στέλιος Αγγελούδης συνεργάτης του Βενιζέλου) και ΟΛΠ (Γιώργος Ανωμερίτης). Στον ΟΚΑΝΑ συνεχίζει η Μένη Μαλιώρη Στην περίπτωση της ΕΡΓΟΣΕ, θα βρεθεί ο πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου. 

Οι εκλεκτοί της ΔΗΜΑΡ
 
Σύμφωνα με το Έθνος η ΔΗΜΑΡ επέλεξε κομματικά στελέχη για τις διοικήσεις των Οργανισμών. Για διοικητής του ΝΑΤ έχει προταθεί ο δικηγόρος Γ. Θεοτοκάς, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα με τη ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στον Νομό Χίου. Αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί για την προεδρία του ΕΦΕΤ το όνομα του Γ. Τσιάλτα, εργαζομένου στον Οργανισμό και στελέχους της ΔΗΜΑΡ.
Ο οικονομολόγος Αλ. Κοτσαμπόμπουλος θα αναλάβει την προεδρία της ΓΑΙΟΣΕ, ενώ για τη θέση της βοηθού Συνηγόρου του Καταναλωτή έχει προταθεί η Ε. Μαγείρου, η οποία είναι στέλεχος του κόμματος στα Κύθηρα και ασχολείται με την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Για τη θέση του προέδρου των ΕΛΤΑ, που θα στελεχωθεί από τη ΔΗΜΑΡ, έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση του Κ. Μελαχρινού. 


Πηγή: tvxs

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)