to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:09 | 02.10.2021

Κοινωνία

Σταυρούπολη: Αστυνομική επίθεση στην αντιφασιστική διαδήλωση - Bγήκαν από τις τρύπες τους οι ακροδεξιοί

Χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ η αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Τερψιθέας, στη δυτική Θεσσαλονίκη - Συγκέντρωση ακροδεξιών του «Ιερού Λόχου» σε κοντινή απόσταση


Επεισόδια σημειώθηκαν περί τις 8 το βράδυ του Σαββάτου στη Σταυρούπολη επί της οδού Λαγκαδά, στην αντιφαστιστική κινητοποίηση από αντιεξουσιαστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης και να διαλύουν την διαδήλωση.

Η στιγμή της διάλυσης της διαδήλωσης στο βίντεο του thesstoday.gr

Οι διαδηλωτές έχουν τώρα σκορπίσει στα στενά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει μέχρι στιγμής δύο προσαγωγές. Τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συνεχίζουν την πορεία, η οποία θα καταλήξει στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Άγρια επίθεση κατά της μαζικής αντιφασιστικής πορείας πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ στην οδό Λαγκαδά, όταν η πορεία άρχισε να κατευθύνεται προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κυνηγητό διαδηλωτών στα στενά η αστυνομία επέλεξε να καταστείλει την μαζική αντιφασιστική πορεία τουλάχιστον 2.000 ατόμων,όπως μεταδίδει το alterthess.gr, το οποίο επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή:

Η αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην εθνικιστική συγκέντρωση του Ιερού Λόχου στην πλατεία Τερψιθέας.

Οι περίπου 150 νεοναζί, προστατευμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ασφάλειας πραγματοποίησαν σύντομη πορεία γύρω από την πλατεία και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Η αντιφασιστική διαδήλωση αντιεξουσιαστών και άλλων οργανώσεων έλαβε χώρα υπό τον ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ:

Στα στιγμιότυπα από το βίντεο του thes.gr, ακούγονται οι εκρήξεις βομβίδων κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ αλλά και η στιγμή της σύλληψης διαδηλωτή

Το ρεπορτάζ του ThessToday.gr το απόγευμα του Σαββάτου:

Το κλίμα ήταν από νωρίς τεταμένο στη Σταυρούπολη, καθώς μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, φοιτητές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν κοντά στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, πρόσωπο με πρόσωπο με τα ΜΑΤ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και της αστυνομίας. Οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πλατεία Τερψιθέας όπου βρίσκονται τα μέλη του Ιερού Λόχου, ωστόσο τους εμπόδισαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν κατέβει επί της οδού Λαγκαδά, η οποία είναι τώρα κλειστή.

Παράλληλα, πορεία πραγματοποίησαν νωρίτερα το απόγευμα  μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Ιερός Λόχος, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Τερψιθέας. Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένες ώστε να αποτρέψουν εντάσεις. Η συγκέντρωση έγινε υπέρ των συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα σοβαρά επεισόδια στα ΕΠΑΛ.

Νωρίτερα μία ομάδα από αντιεξουσιαστές επιχείρησε να περάσει από τον αστυνομικό φραγμό, ωστόσο οι αρχές δεν το επέτρεψαν.

Σημειώνεται πως η αστυνομία βρισκόταν από νωρίς σήμερα επί ποδός, καθώς πραγματοποιούσε όλη την ημέρα περιπολίες, στον απόηχο του μπαράζ σοβαρών επεισοδίων σε Σταυρούπολη και Εύοσμο.

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr:

Πληροφορίες από alterthess.gr, thes.gr, thesstoday.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)