to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 28.11.2012

Πολιτική

Σταύρος Κοντονής: "Στο στόχαστρο της μνημονιακής συγκυβέρνησης οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, συμμετέχοντας στην ομάδα βουλετών που κατέθεσε σχετική ερώτηση, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει "τι ακριβώς θα συμβεί σε ένα χρόνο στους υπαλλήλους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα".


Κατατέθηκε την 26-11-2012 ερώτηση ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, ο μετέχων σε αυτήν βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής δήλωσε τα ακόλουθα :

   H συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έβαλε στο στόχαστρο με τις διατάξεις του νέου Μεσοπρόθεσμου (ν. 4093/2012)  τους δημόσιους υπάλληλους και τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Ζήτησε, στην συνέχεια,  λίστες για την περίφημη διαθεσιμότητα και γενικότερα επιδιώκει να βάλει άμεσα σε εφαρμογή αυτό το μέτρο, που δεν είναι τίποτε άλλο από προπομπός της απόλυσης. Ήδη, 2.000 εργαζόμενοι σε Υπουργεία, Περιφέρειες, ΟΤΑ, μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο   ΔΕΚΟ, οι οποίοι εργάζονται με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Δ.Ε. – χωρίς  πρόσληψη με την διαδικασία ΑΣΕΠ- αντιμετωπίζουν άμεσα την διαθεσιμότητα. Και μάλιστα δεν λαμβάνεται καθ’ όλου υπόψη αν υπάρχουν ελλείψεις και κενές θέσεις στις υπηρεσίες, αν υπάρχουν ακάλυπτες κοινωνικές ανάγκες. αν το υπάρχον προσωπικό καλύπτει πάγιες και οργανικές ανάγκες, αν «διατίθενται» υπάλληλοι ικανοί και άξιοι στα καθήκοντά τους με τεράστια ζημιά για την υπηρεσία και το κοινωνικό σύνολο. Ούτε λαμβάνεται υπόψη αν οι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί πριν από την σύσταση του ΑΣΕΠ (1994) ή αν έχουν ήδη αξιολογηθεί με βάση την διαδικασία του ν. 4021/2012. Πρόβλημα τίθεται, επιπλέον, με την κατάργηση 1.109 οργανικών θέσεων στις Δ.Ο.Υ., σύμφυτη με την κατάργηση και την συγχώνευση των Εφοριών. Ο κ. Υπουργός καλείται να απαντήσει τι ακριβώς  θα συμβεί σε ένα χρόνο στους υπαλλήλους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.
tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)