to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 29.03.2017

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

Συμβολική κατάληψη του γραφείου του προέδρου του ΟΛΘ από τους εργαζόμενους

Σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του προέδρου ΟΛΘ προχώρησαν οι εργαζόμενοι οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.


Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων καταγγέλλουν τον πρόεδρο για κωλυσιεργία στις προσλήψεις των εργαζομένων ενώ κάνουν λόγο για σκόπιμη υποτίμηση της αξίας του λιμανιού. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Οι εργαζόμενοι, πριν από λίγες ημέρες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, με αποτέλεσμα αυτός να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), δηλώνουν ότι «θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΘ, την ανάπτυξη του λιμανιού, τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι έγκλημα να ξεπουλάς για 130 εκατομμυρία € το 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ ΑΕ, μιας εταιρίας που η Καθαρή Παρούσα αξία της έχει εκτιμηθεί 1 δις (με μεσαίο σενάριο ανάπτυξης). Έγκλημα είναι να ξεπουλιέται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς την υποχρέωση επενδύσεων. Έγκλημα είναι να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με την πώληση η είσοδος του ΟΛΘ σε βαθύτερη ύφεση. Έγκλημα είναι η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ να απεργάζεται σχέδια, ακόμα και σήμερα, για να μην γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΟΛΘ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Είναι μάλλον το μοναδικό ταλέντο που έχουν να επιδείξουν, ΤΑΙΠΕΔ και αυτόκλητοι υπερασπιστές του, η αντιστροφή της πραγματικότητας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η επιχειρηματολογία και η τεκμηρίωση για την πώληση του ΟΛΘ κτιζόταν πάνω στις γραμμές της ανάπτυξης και των νέων επενδύσεων.
Σήμερα, που μας τέλειωσαν τα ψέματα καθώς τα ντοκουμέντα της πώλησης (Σύμβαση Παραχώρησης ) και η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών επί αυτών, αποδεικνύουν ότι οι επενδύσεις είναι αμελητέες και ανύπαρκες οι ρήτρες για την υλοποίηση τους, αλλάζουν το “ρυθμό” από bossa nova σε τσάμικο…”κάθε πέρσι και καλύτερα” λένε “δώστε το τώρα γιατί αύριο θα είναι χειρότερα”.

Και το θρίλερ συνεχίζεται: οι 8 ενδιαφερόμενοι συρρικνώθηκαν σε τρεις … με το ΤΑΙΠΕΔ να δίνει αριθμό προσφορών και ονόματα μετά από δημοσιεύματα ότι θα κατατεθούν ενστάσεις……

Τους το είπαμε και τους το ξαναλέμε.

Το έγκλημα δεν μπορεί να αποσιωπηθεί, όσο και να προσπαθούν με αδιαφανείς κινήσεις να το καλύψουν .

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι έγκλημα να ξεπουλάς για 130 εκατομμυρία € το 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ ΑΕ, μιας εταιρίας που η Καθαρή Παρούσα αξία της έχει εκτιμηθεί 1 δις (με μεσαίο σενάριο ανάπτυξης). Έγκλημα είναι να ξεπουλιέται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς την υποχρέωση επενδύσεων. Έγκλημα είναι να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με την πώληση η είσοδος του ΟΛΘ σε βαθύτερη ύφεση. Έγκλημα είναι η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ να απεργάζεται σχέδια, ακόμα και σήμερα, για να μην γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΟΛΘ. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, συνδράμει το ΤΑΙΠΕΔ, Επιχειρεί να ανατρέψει πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ./ΟΛΘ (3.3.2017) για την ολοκλήρωση της προκήρυξης για πρόσληψη 78 εργαζόμενων στον ΟΛΘ. Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να παραδώσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς έσοδα, χωρίς επενδύσεις, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, σε μια πόλη πρωταθλήτρια στην ανεργία .

Τους διαμηνύουμε ότι αυτοί οι σχεδιασμοί δεν θα περάσουν.

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ πραγματοποιούμε προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας από τις 10.00 – 13.00
συγκέντρωση στις 10.30 μπροστά στο κτήριο Διοίκησης ΟΛΘ
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ Προσλήψεις.

Έχει αποδειχθεί ότι ΤΑΙΠΕΔ και Κυβέρνηση διαχρονικά εξυπηρετούν τα σχέδια των υποψήφιων αγοραστών
Οι εργαζόμενοι όμως είμαστε ΕΔΩ με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα, αλλά και αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα να το ανατρέψουμε
θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο:
– το Δημόσιο Συμφέρον και το Δημόσιο Χαρακτήρα του ΟΛΘ
– την Ανάπτυξη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της Απασχόλησης
– τις Θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις & τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)