to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 15.05.2019

Αυτοδιοίκηση

«Σταματήστε να υπεκφεύγετε, κ. Πατούλη!»

«Είσαστε υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας;»


Ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, Γιάννης Μοίρας κάνει την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Η Περιφέρεια Αττικής υπό τη σημερινή Διοίκηση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ και της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου στηρίζει και χρηματοδοτεί τη Δημόσια Υγεία με συνολικά πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτεί με 40 εκατ. ευρώ την αγορά ιατρικών μηχανημάτων και την ενίσχυση και τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών σε 31 νοσοκομεία της Αττικής.

Για τους ίδιους λόγους, διαθέτει στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής άλλα 20 εκατ. ευρώ.

Επίσης χρηματοδοτεί με 22,3 εκατ. ευρώ τη λειτουργία 54 ΤΟΜΥ (Τοπικών Μονάδων Υγείας) μέσα στην Αττική.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, η Περιφέρεια Αττικής, η Διοίκηση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου πιέσαμε να έρθει και να ψηφιστεί στη Βουλή ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία μας καθιστά πλέον όχι μόνο ικανούς, αλλά νόμιμους κι αρμόδιους να βάζουμε πλάτη στη Δημόσια Υγεία. Και αυτό γίνεται ήδη πράξη στον μέγιστο βαθμό.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε το απίστευτο, ότι θα φέρει στα δημόσια νοσοκομεία, μισθωμένα ιατρικά μηχανήματα που θα ανήκουν σε ιδιώτες.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποψήφιο τον κ. Πατούλη στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 στην Αττική.

Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι: ο κ. Πατούλης συμφωνεί με την πολιτική και τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, να ιδιωτικοποιήσει τη Δημόσια Υγεία ξεκινώντας από τα ιατρικά μηχανήματα;

Ή ο κ. Πατούλης τίθεται υπέρ της δικής μας πολιτικής να στηρίζουμε τη Δημόσια Υγεία, ενισχύοντάς την με την αγορά μηχανημάτων που θα είναι ιδιοκτησία του Δημοσίου, καθώς με τη βελτίωση των υποδομών στα νοσοκομεία και των λειτουργιών στις ΤΟΜΥ; Μία πολιτική, η οποία είναι προς όφελος της Κοινωνίας και των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής.

Οι πολίτες οφείλουν να ξέρουν:

Με ποιον είσαστε κ. Πατούλη: με τον κ. Μητσοτάκη και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της υγείας ή με την Κοινωνία και τον πολίτη τους οποίους εμείς ως Περιφέρεια Αττικής, ως ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, υπηρετούμε και στηρίζουμε;

Και δεν είναι μόνο αυτό: ο κ. Μητσοτάκης απειλεί με επαναφορά της αναλογίας 1:5 σε προσλήψεις-αποχωρήσεις από το Δημόσιο και ο πρώτος χώρος που θα πληγεί είναι η Δημόσια Υγεία.

Εσείς κ. Πατούλη, στις περιοδείες σας σε νοσοκομεία μιλάτε διαρκώς για ανάγκες σε γιατρούς.

Και πάλι, με ποιον είστε κ. Πατούλη;

Με τον αρχηγό και το κόμμα των οποίων είστε υποψήφιος, ή με την Κοινωνία και με την κοινωνική πολιτική την οποία και εμείς ως ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, από αυτοδιοικητική πλευρά, υιοθετούμε και εφαρμόζουμε.

Ως άσχετος με την ατζέντα της Περιφέρειας Αττικής και με τον θεσμό του Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς πρόγραμμα, θέσεις, προτάσεις, επιλέγετε τον εύκολο δρόμο. Εκείνον της υπεκφυγής.

Κρύβεστε από τα ερωτήματα, τις απαντήσεις τις οποίες οφείλουν να γνωρίζουν οι πολίτες.

Και η συστηματική αυτή υπεκφυγή μαρτυρά δύο πράγματα: άγνοια και υποκρισία.

Στα ερωτήματα που σας θέτουμε όμως παραπάνω για τη Δημόσια Υγεία, την οποία έχετε αναγάγει σε ευκαιριακή σημαία στην καμπάνια σας, οφείλετε να τοποθετηθείτε. Και αν όχι ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, θέση που σήμερα διεκδικείτε αφού δεν σας “έκατσε” μέσα από το κόμμα σας το χρίσμα για τον Δήμο Αθηναίων, τουλάχιστον ως γιατρός! 

Οι πολίτες αναμένουν…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)