to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 14.03.2021

Κοινωνία

Σταματά την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

«Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε» η απεργία πείνας, αναφέρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε δήλωση που δόθηκε πρν λίγο στη δημοσιότητα από τη συνήγορό του - Παραμένει σοβαρή η κατάσταση του Δ.Κ., αναφέρει λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Λαμίας, γνωστοποιώντας ότ ξεκίνησε και σταδιακή σίτιση και θρεπτική υποστήριξη του κρατουμένου.


Η δήλωση του κρατούμενου όπως δόθηκε σήμερα στη συνήγορό του Γιάννα Κούρτοβικ, σε τηλεφωνική επικοινωνία από τον ίδιο τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. 

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους  για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση  σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν  ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω  απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί,  ανάμεσά σας»

Νοσοκομείο Λαμίας: Παραμένει σοβαρή η κατάσταση του Δ.Κ. - Σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης

Την σταδιακή έναρξη σίτισης του Δημήτρη Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας του, γνωστοποίησε λίγο αργότερα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με σημερινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοκητής του Ανδρέας Κολοκυθάς. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

«Με την απόφαση του Δημ. Κουφοντίνα, νίκησε και η ζωή»: Η δήλωση των Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη

«Το δίκιο κρίθηκε στη συνείδηση της κοινωνίας. Και νίκησε. Με την απόφαση τερματισμού της απεργίας πείνας από πλευράς ΔΚ, νίκησε και η ζωή. Η κυβέρνηση καταρρακώθηκε ηθικά και πολιτικά. Και η αναμενόμενη στάση μεγαλοσύνης επιδείχτηκε τελικά, όχι από την οργανωμένη πολιτεία, αλλά από τον κρατούμενο, που απέδειξε στην πράξη ότι πάλευε όχι για τον θάνατο, αλλά για τη ζωή», τονίζουν σε δήλωσή του οι δικηγόροι Θ. Καμπαγιάννης και Κ. Παπαδάκης (διαβάστε αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)