to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 18.08.2020

Κοινωνία

Σταματά το ΑΧΕΠΑ να δέχεται ασθενείς COVID αφού βρέθηκαν εργαζόμενοι θετικοί

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, επτά εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ εντοπίστηκαν σήμερα, Τρίτη (18/8) θετικοί στον κορονοϊό, ενώ παράλληλα νοσούν και 9 συνάδελφοί τους από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπως έγινε γνωστό από την Κυριακή.


Οι επτά εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εργάζονται στην παθολογική κλινική, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, στο ethnos.gr, τονίζοντας ότι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και πως ακολουθούνται οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες, που περιλαμβάνουν καραντίνα για όσους ασθενούν και ιχνηλάτηση στις επαφές τους.

Σε δηλώσεις του στο grtimes.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, ανέφερε τα εξής: «Όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό όπως προβλέπεται και έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία εντοπίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι θετικοί στον ιό οι οποίοι είχαν στενή επαφή με τους εργαζόμενους και τέθηκαν και εκείνοι σε καραντίνα».

Υπ. Υγείας: Το ΑΧΕΠΑ δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 21/8

«Λόγω της εμφάνισης 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, μέχρι και τις 21/8 το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας.

«Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

tags: ΑΧΕΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)