to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:47 | 08.04.2020

Κοινωνία

Σταδιακή βελτίωση του καιρού - Άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Τετάρτη ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη


Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι βοριάδες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση, όμως θα πνέουν στα ανατολικά 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ μέχρι το μεσημέρι στο Θρακικό έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην Κρήτη τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 5 με 7, στα βόρεια 7 με 8 και μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 09-04-2020

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)