to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 19.09.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Στα τέλη Οκτωβρίου δημοπρατούνται οι πρόδρομες εργασίες του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη

Στα τέλη Οκτωβρίου θα δημοπρατηθούν οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τα αρχαιολογικά έργα, και τα έργα μετακίνησης των δικτύων, με προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ.


Ρεπορτάζ: Ιάσων Μπάντιος - Στο Κόκκινο

Όπως ανέφερε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, μετά τον διαγωνισμό υπολογίζεται οι πρώτες μπουλντόζες να μπουν στα δυτικά το 2019, ενώ το εν λόγω ποσό προέκυψε από τις εξοικονομήσεις και την υψηλή απορροφητικότητα κονδυλίων της εταιρείας το έτος 2017, καθώς η χρηματοδότηση της εταιρείας πέρυσι δεκαπλασιάστηκε.

Η δημοπράτηση των πρόδρομων εργασιών στη δυτική Θεσσαλονίκη αφορά την κυκλική διαδρομή που έχει ήδη χαραχθεί, μήκους 11 χιλιομέτρων, η οποία θα εξυπηρετεί τις μεγαλύτερες, και πιο επιβαρημένες περιοχές της δυτικής πλευράς της πόλης. Η εν λόγω διαδρομή θα έχει οχτώ στάσεις, οι οποίες έχουν ήδη οριοθετηθεί.

Έχει προηγηθεί η «εξαντλητική διαβούλευση», με τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Μυλόπουλος, καθώς διήρκησε αρκετούς μήνες, ωστόσο είχε θετικό πρόσημο, καθώς εντάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των παρατηρήσεων τους στον σχεδιασμό της εταιρείας.

Σε σχέση με την βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προχωράει κανονικά, καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της επιδομής, ώστε να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια την άνοιξη του 2019.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι στον σταθμό της Βενιζέλου, με τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά οι κατασκευαστικές εργασίες, με πρώτο βήμα την τοποθέτηση της πλάκας οροφής του σταθμού.

«Το Μετρό μπήκε στις ράγες, και να θέλει κάποιος να το σταματήσει, δε μπορεί» σχολίασε δεικτικά ο κ. Μυλόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)