to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 17.10.2015

Διεθνή

Στα σύνορα Κροατίας-Σλοβενίας στρέφονται οι πρόσφυγες μετά το ουγγρικό «απαγορευτικό» - Κλειστά τα ουγγροκροατικά σύνορα

Στα σύνορα Σλοβενίας-Κροατίας συγκεντρώνονται από σήμερα το πρωί οι πρόσφυγες, μετά το κλείσιμο των συνόρων της Ουγγαρίας με την Κροατία.


Ήδη στο διασυνοριακό πέρασμα έχουν φθάσει 600 άτομα, ενώ το απόγευμα, αναμένονται ακόμη 1.800, τα οποία στοχεύουν να περάσουν δια μέσου της Σλοβενίας, στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

«Οι μετανάστες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της σλοβενικής αστυνομίας. Σημειώνεται ότι η Σλοβενία ανέστειλε τη σιδηροδρομική σύνδεση με την Κροατία, προκειμένου να περιορίσει την εισροή προσφύγων.

Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση της Λιουμπλιάνας όσο και του Ζάγκρεμπ προειδοποίησαν ότι είναι αδύνατο να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές, όσο Αυστρία και Γερμανία «κρατούν» τις πόρτες τους ανοιχτές.

Οι δύο χώρες εξετάζουν κοινό σχέδιο ελέγχου των προσφύγων, ώστε η καταγραφή των ατόμων να πραγματοποιείται σε μόλις δύο διασυνοριακά περάσματα.

Τον τελευταίο μήνα, πάντως, μόλις 3.000 πρόσφυγες διήλθαν των σλοβενικών συνόρων, αν και η Σλοβενία δύναται να φιλοξενήσει έως και 8.000 πρόσφυγες.

Ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβενία αρχίζει η Ουγγαρία

Την προσωρινή εισαγωγή ελέγχων στα σύνορα με την Σλοβενία, ανακοίνωσε η Ουγγαρία, λίγες ώρες μετά το «κλείσιμο» των συνόρων με την Κροατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι οι μετανάστες θα διέρχονται μέσω της Σλοβενίας στην Ουγγαρία, επιχειρώντας να αποφύγουν το εμπόδιο των κλειστών συνοριακών περασμένων μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας.

«Οι έλεγχοι στα σύνορα είναι απαραίτητοι» συμπλήρωσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σένγκεν. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)