to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 20.05.2013

Διεθνή

Στα πρόθυρα κατάρρευσης το νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους, λέει η Βρετανία

Η υπουργός Ισότητας της Βρετανίας, Μαρία Μίλερ, προειδοποίησε τους «αντάρτες» βουλευτές των Συντηρητικών να μην ενωθούν με τους Εργατικούς βουλευτές και να ψηφίσουν το νοσμοσχέδιο για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.


Η υπουργός δήλωσε ότι εάν ψηφιστεί τροπολογία που προτείνουν οι Εργατικοί, το νομοσχέδιο θα βρεθεί στα πρόθυρα κατάρρευσης. 

Το νομοσχέδιο τίθεται προς ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι Εργατικοί έχουν καταθέσει πρόταση να προστεθεί στο νομοσχέδιο τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια θα μπορούν να συνάψουν Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η βρετανική κυβέρνηση δηλώνει ότι αυτό αποτελεί «περίπλοκο περισπασμό» και τονίζουν ότι θα καθυστερήσει το νομοσχέδιο. Δηλώνουν μάλιστα έτοιμοι να το αποσύρουν ολοκληρωτικά εάν η πρόταση περάσει.

Η Μαρία Μίλερ δήλωσε ότι θέλει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να μπορούν να παντρευτούν μέχρι το καλοκαίρι, όπως ορίζει το νομοσχέδιο.

Ωστόσο, το να εξεταστεί ξανά το καθεστώς των Συμφώνων Συμβίωσης μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή δύο ετών, ενώ θα κοστίσει στον προϋπολογισμό 4 δισ. λίρες σε συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις.

Το νομοσχέδιο έχει συναντήσει αντιδράσεις από βουλευτές των Τόρις. Στην πρώτη ψηφοφορία, το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί με 225 ψήφους. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί βουλευτές των Τόρις ψήφισαν κατά.

Οι διχασμοί αναμένεται να φανούν στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Το νομοσχέδιο αποτελεί «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση, καθώς δίνει μία ακόμα ευκαιρία στους Συντηρητικούς να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους προς τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Την Κυριακή, 34 νυν και πρώην πρόεδροι τοπικών οργανώσεων του κόμματος παρέδωσαν επιστολή στη Ντάουνινγκ Στριτ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισαν ως: «γεμάτο σφάλματα, μη συντηρητικό, διχαστικό και θα μας κοστίσει σημαντικά σε ψήφους και μέλη».

Παραπονέθηκαν ότι υπάρχει «κρίση του συντηρητισμού» και πρόσθεσαν ότι η Ευρώπη, ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων και η «περιφρόνηση» από την ηγεσία στα μέλη του κόμματος «καταστρέφουν το κόμμα».

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)