to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 09.06.2013

Αθλητισμός

Στα χέρια της Σερένα το Ρολάν Γκαρός

Η Σερένα Γουίλιαμς είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία νικήτρια στο Ρολάν Γκαρός. Σε έναν ανταγωνιστικό τελικό επικράτησε της Μαρίας Σαραπόβα. Στους 16 τίτλους η 31χρονη Αμερικανίδα.


"Νομίζω πως είμαι Παριζιάνα", ήταν η πρώτη αντίδραση της Σερένα Γουίλιαμς . Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο κατέκτησε φέτος τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός, επικρατώντας με 6-4, 6-4 της νικήτριας το 2012, Μαρία Σαραπόβα για την 31η σερί νίκη της!

Ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στη γαλλική πρωτεύουσα, καθημερινές προπονήσεις λίγο έξω από το Παρίσι σε μια φημισμένη ακαδημία με τον Γάλλο προπονητή της (και σύντροφο πλέον) τον Πατρίκ Μουρατόγλου που είχε και τα γενέθλια του, η Σερένα κατέκτησε ξανά το Παρίσι μετά από έντεκα χρόνια αναμονής από τον πρώτο τίτλο (με αντίπαλο την αδερφή της, Βένους).

Η Σερένα έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία νικήτρια στο Ρολάν Γκαρός. 31 χρονών και 255 ημερών κατέρριψε το ρεκόρ της Κρις Έβερτ (σ.σ. ήταν 31 χρονών και 169 ημερών το 1986). Έφτασε τα 16 Grand Slams, δύο λιγότερα από τη συγκομιδή της Έβερτ και της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Και για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος της καριέρας της Αμερικανίδας είναι μόλις η τέταρτη παίκτρια μετά τη Μάργκαρετ Κορτ, τη Ναβρατίλοβα και τη Στέφι Γκραφ που έχει κερδίσει τουλάχιστον από δύο φορές όλα τα Grand Slams.

Ένα χρόνο μετά την ήττα-σοκ από τη Βιρζινί Ραζάνο στον 1ο γύρο του τουρνουά, η Σερένα πήρε μεγάλες αποφάσεις για την καριέρα της, αφοσιώθηκε και με τη βοήθεια του Μουρατόγλου έχει χάσει μόλις τρεις φορές έκτοτε!

Σήμερα θα μπορούσε να είχε χάσει αν το σερβίς της Σαραπόβα ήταν σταθερό. Η Ρωσίδα που νίκησε (απρόσμενα) για πρώτη φορά την αντίπαλο της στον τελικό του Γουίμπλεντον το 2004, ξεκίνησε εκπληκτικά σώζοντας ένα χαμένο γκέιμ (από 0-40), προηγήθηκε με 2-0 και σχεδόν με 3-0 (40-15), αλλά εκεί εμφανίστηκε η Σερένα.

Με δυνατό σερβίς (μέσος όρος τα 170χλμ/ώρα όσο και το σερβίς του Νταβίδ Φερέρ) και δέκα άσους (στο σύνολο) η Σερένα προηγήθηκε με 4-2, για να δει την αντίπαλο της να ισοφαρίζει (4-4) προς μεγάλη ικανοποίηση του κοινού. Στο ένατο γκέιμ η Σερένα έκλεισε τη διαρροή στο... φόρχαντ και ξαναπήρε το σερβίς της Σαραπόβα και η Αμερικανίδα έκλεισε το σετ (6-4) μετά από 46 λεπτά.

"Έδωσα ό,τι είχα σήμερα. Αυτό έπρεπε να κάνω. Δεν ήταν αρκετό"", σχολίασε η Σαραπόβα μετά το τέλος του τελικού.

Στο δεύτερο σετ η Σαραπόβα έπρεπε πάση θυσία να κρατήσει το σερβίς της και το κατάφερε στο πρώτο γκέιμ, το μεγαλύτερο σε διάρκεια στον τελικό. Η Σερένα απάντησε με το φόρχαντ για το 2-1 και με αυτό το break ως μαξιλαράκι ασφαλείας, σέρβιρε για τον τίτλο (6-4), τελειώνοντας με άσο τον τελικό.

Η προσπάθεια της Σαραπόβα ήταν εξαιρετική και στο Γουίμπλεντον ίσως έχει μια δεύτερη ευκαιρία απέναντι στη Σερένα Γουίλιαμς. Ενδέχεται να μην τα... πουν στον τελικό οι δύο παίκτριες που μεγάλωσαν στη Φλόριντα, αφού το γεγονός πως δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο της, φέρνει τη Βικτόρια Αζαρένκα στο Νο2 και την ίδια στο Νο3.

Πηγή: sport24 via alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)