to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:58 | 25.04.2023

Πολιτική

«Στις 21 του Μάη θα κάνει ξαστεριά»: Μήνυμα νίκης από τα Χανιά - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μίλησε το βράδυ της Τρίτης σε ογκώδη ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, στην πλατεία Κατεχάκη (Παλιό λιμάνι) - Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε νωρίτεερα στον Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταγράψει επίδοση 37.4% στις εκλογές του 2019


(φωτ.: Γιώργος Πακιουφάκης)

Με το ριζίτικο «πότε θα κάνει ξαστεριά» ξεκίνησε την ομιλία του μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στο παλιό λιμάνι των Χανίων ο Αλέξης Τσίπρας, για να δώσει αμέσως την απάντηση: «Στις 21 του Μάη θα κάνει ξαστεριά, θα έρθει η ξαστεριά της αλλαγής».

(φωτ.: Γιώργος Πακιουφάκης)

«Σας φέρνω λοιπόν ένα μήνυμα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας. Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εξέφρασε χαρά και συγκίνηση που βρίσκεται στην Κρήτη γιατί "η Κρήτη είναι στο σώμα και το αίμα της ιστορίας μας".

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως μεταδόθηκε απευθείας και μέσω του LEFT.gr.

«Από τον Θέρισο μέχρι την εθνική αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, την αντιδικτατορική πάλη, τα μεγάλα μέτωπα της αλλαγής, πρόσωπα, κόμματα, αγώνες και κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης διατρέχονται από μια κόκκινη γραμμή. Τη γραμμή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτή η γραμμή διατρέχει σήμερα την ελληνική κοινωνία», εξήγησε και υπογράμμισε πως "αυτή η γραμμή διατρέχει και το όραμα, το πρόγραμμα, τις πολιτικές, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της μεγάλης δύναμης της αλλαγής στις μέρες μας".

«Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από αυτό το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη; 'Αλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης;», διερωτήθηκε ξεκινώντας την ομιλία του και συνέχισε: «Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανηψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας; 'Αλλα τέσσερα χρόνια που το κράτος, το ρεύμα, η υγεία, η Παιδεία, το νερό, ο αέρας, η ανάσα της κοινωνίας, θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του γαλάζιου κόμματος; Ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή; Στην πρόοδο; Στην εντιμότητα; Στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη; Μια ευκαιρία στην αξιοπρέπεια;». «Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρθηκε στο δίλημμα της εκλογικής μάχης, σημειώνοντας: «Δικαιοσύνη παντού, ή προνόμια για λίγους. Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Αλλαγή ή Μητσοτάκης».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πρόσφατες θρασύτατες δηλώσεις του: «Ο κύριος Μητσοτάκης, που στο γραφείο του στήθηκε ο μηχανισμός του παρακράτους, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε. Όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί. Αλλά μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας. Η απλή αναλογική, είπε πριν λίγες μέρες, είναι παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία, βλάπτει τη δημοκρατία. Έτσι είπε.


Ο άνθρωπος που βαρύνεται με την κατηγορία ότι παγίδευσε εκατοντάδες τηλέφωνα τώρα μιλάει για παγίδες στη Δημοκρατία. Ο άνθρωπος που παρέδωσε τη δημοκρατία στους κοριούς τώρα εμφανίζεται να την προστατεύει από τι; Από το πιο τίμιο και καθαρό εκλογικό σύστημα. Την απλή αναλογική. Από την ισοτιμία της ψήφου και την ισοτιμία του πολίτη. Αν αυτό δεν είναι ακραία καθεστωτική λογική, ακραία υποκρισία, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».


Ο Αλέξης Τσίπρας φώναξε «ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδιαφορία. Ως εδώ με τη κοροϊδία. Γιατί τι άλλο πέρα από κοροϊδία, να βγαίνει σε προεκλογικό σποτ ο πρωθυπουργός που κυβερνά 4 χρόνια τώρα, και ρήμαξε το ΕΣΥ, αποτελείωσε το κράτος, συρρίκνωσε το εισόδημα, και να τάζει: Καλύτερους μισθούς ξανά, αποτελεσματικό κράτος, και Δημόσια Δωρεάν Υγεία; Είναι σα να βγαίνει ο λύκος και να υπόσχεται ότι θα φυλάει περισσότερα πρόβατα. Ως εδώ, λοιπόν με την εξαπάτηση των Ελλήνων. Ως εδώ και με την εξαπάτηση των Κρητικών».

«Κύριε Μητσοτάκη έχετε μήνυμα από την Κρήτη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τις τελευταίες ημέρες, φοβισμένος που σε λίγες ημέρες εγκαταλείπει οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθεί να περάσει τον φόβο του στους πολίτες. Τον δικό του φόβο να τον μετατρέψει σε φόβο των πολιτών.

Μια ασχολείται με το πως θα κλέψει βουλευτές του ενός, πως θα εκβιάσει τον άλλο, πως θα αποκλείσει τον τρίτο. Και κυρίως κρύβεται από τα μεγάλα προβλήματα. Δεν λέει λέξη για το πρόγραμμά του, πέρα από φτηνές αντιγραφές. Το κυριότερο, το βάζει στα πόδια. Φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι να βρεθεί απέναντί μου και να συζητήσουμε για το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας.

Γιατί; Γιατί δεν έχει απαντήσεις. Ούτε για την αισχροκέρδεια που έχει τη δική του υπογραφή. Ούτε για τις παράνομες παρακολουθήσεις που ο ίδιος οργάνωσε. Ούτε για το έγκλημα στα Τέμπη. Ούτε για τη τραγωδία της πανδημίας».

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει όλα αυτά να ξεχαστούν. Και να συζητάμε για μόνο για τον Βαρουφάκη, το Βελόπουλο και τον Κασιδιάρη. Να συζητάμε οτιδήποτε άλλο εκτός από τα μεγάλά θέματα που έχουμε μπροστά μας και εκτός από τις ευθύνες του. Έχω όμως ένα νέο να του στείλω από δω από την Κρήτη, από τα Χανιά. Κύριε Μητσοτάκη έχετε μήνυμα από την Κρήτη. Έρχεται η μέρα που θα ενωθούν σε ποτάμι δικαιοσύνης οι φωνές των πολλών».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη 26/4, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας  θα επισκεφθεί την Ιτέα όπου θα συνομιλήσει με πολίτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)