to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:54 | 12.12.2013

Κοινωνία

"Στα Γιάννενα έξωση ποτέ & πουθενά": διαμαρτυρία που οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο στην έγκριση σχετικού ψηφίσματος

Στα Γιάννενα, πολίτες αυτο-οργανώθηκαν ενάντια στους πλειστηριασμούς, οδηγώντας το δημοτικό συμβούλιο στο να πάρει θέση και να εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της παράτασης της αναστολής της άρσης των πλειστηριασμών.


Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ιωαννίνων προχώρησε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο να πάρει θέση για το θέμα των πλειστηριασμών και να δεσμευθεί ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε έξωση.

Το ψήφισμα του δικτύου αλληλεγγύης κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικό σύμβουλο της κίνησης "Τρία Κλικ Αριστερά / Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Αλλαγή", Χ. Μαντά και κατόπιν έλαβε την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε το σχετικό κείμενο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Οικονομίας Ιωαννίνων που έλαβε την πρωτοβουλία να πιέσει το δημοτικό συμβούλιο: 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !

Στις 31 Δεκέμβρη λήγει η προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευσης άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάπου 180.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων η πρώτη και κύρια κατοικία πολλών συμπολιτών μας, παραδίδονται  λεία στους τραπεζίτες - σε τελική ανάλυση, στα ίδια διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια που βρίσκονται στην αφετηρία της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για εξέλιξη κοινωνικά ανάλγητη, ταξικά μονομερή και εντελώς απαράδεκτη, που οδηγεί τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην απόγνωση και πετάει ολόκληρες οικογένειες στον δρόμο, πρακτικά για να μπορούν οι διεθνείς τοκογλύφοι να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν απεριόριστα. Δηλαδή, τζογάρουν και για να ρεφάρουν μας παίρνουν τα σπίτια !

Σ’ αυτή την αγνώριστη πόλη, με τα έρημα μαγαζιά τυλιγμένα στην αιθαλομίχλη, με νοικοκυριά τιμωρημένα να παλεύουν το κρύο και ταυτόχρονα να μένουν στο σκοτάδι, με τέσσερις χιλιάδες κόσμο να περιμένει ώρες ατελείωτες και να ταπεινώνεται δημοσιεύοντας όλα του τα στοιχεία στο διαδίκτυο για μια κούτα μακαρόνια και τυρί με το μπλε σημαιάκι, ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

- ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Καμία κατάσχεση, καμία έξωση, είτε αφορά ιδιόκτητα είτε νοικιασμένα σπίτια! Οι βουλευτές του τόπου να πάρουν άμεσα θέση υπερψηφίζοντας την τροπολογία για την παράταση της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών -που είναι το ελάχιστο. Να επεκταθεί το μέτρο της αναστολής και για τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, να απαγορευτούν καθολικά οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. 

- ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ! Ολική διαγραφή χρεών για τους δανειολήπτες που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Διαγραφή των χρεών για τα οποία έχει εξυπηρετηθεί το κεφάλαιο του δανείου και απομένουν μόνο τα ληστρικά επιτόκια.

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ! Να εφαρμοστούν άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους και να σταματήσει η έκδοση διαταγών πληρωμής για δάνεια που περιλαμβάνουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους.

- ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΞΩΣΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! Το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα θέση και να δεσμευθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος ότι θα παρέμβει και με την παρουσία του θα εμποδίσει την οποιαδήποτε έξωση ! 

 
 

Το ψήφισμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων:  

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών αναφορικά με τους πλειστηριασμούς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών στην προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίασή του της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου, αφού έλαβε υπ όψη του την δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο τμήμα των πολιτών, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων,

ΖΗΤΑ

1. Να επεκταθεί τουλάχιστον για το 2014 η ισχύουσα νομοθεσία για την αναστολή των πλειστηριασμών

2. Να απαγορευτεί  πλήρως η άμεση η έμμεση μεταβίβαση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων προς τρίτους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί απέναντι σε προσπάθεια κατάσχεσης και πλειστηριασμού και θα υπερασπιστεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα κάθε Δημότη σε αξιοπρεπή διαβίωση και στέγαση.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)