to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:22 | 19.11.2018

Οικονομία

Επί τάπητος το σχέδιο για την ανάπτυξη και εξυγίανση των Επιχειρηματικών Πάρκων Δυτ. Αττικής

Η ανάπτυξη και εξυγίανση των Επιχειρηματικών Πάρκων της Δυτικής Αττικής και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής


Η ανάπτυξη και εξυγίανση των Επιχειρηματικών Πάρκων της Δυτικής Αττικής και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) και των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Φυλής-Άνω Λιοσίων.

Προηγήθηκε επίσκεψη-αυτοψία του Αναπληρωτή Υπουργού Βιομηχανίας στα Επιχειρηματικά Πάρκα ΒΙΠΑΝΟΤ-Βαμβακιάς και σε άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις της ευρύτερης περιοχής.

«Η περιοχή αποτελεί την καρδιά της παραγωγής στην Ελλάδα και με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά αποκτά ιδιαίτερη δυναμική. Επομένως θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων, μακριά από αντιλήψεις που διαιωνίζουν την υφιστάμενη κατάσταση, με το βλέμμα στραμμένο στις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Αττικής και γενικότερα της χώρας» ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των Επιχειρηματικών Πάρκων, καθώς και η προώθηση πρωτοβουλιών προκειμένου να λυθούν χρονίζοντα ζητήματα και να αξιοποιηθεί ο θεσμός σε όλη την έκτασή του τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης.

Όπως συμφωνήθηκε, αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνει αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με τις εξελίξεις ως προς τα θέματα που τέθηκαν από τους φορείς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την πορεία επίλυσης των εμποδίων που υπάρχουν.

Στη συζήτηση, υπό τον συντονισμό του Προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιού, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου, οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, Μάνδρας–Ειδυλλίας κυρία Ιωάννα Κριεκούκη και Φυλής – Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Γρηγόρης Κοροπούλης. Από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Απόστολος Μακρυκώστας και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων κυρία Ειρήνη Πιτταρά.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)