to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 22.10.2018

Πολιτισμός

Στα εγκαίνια του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης ο Γ. Φλωρεντής

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (HACC) και του Ελληνο-Αμερικανικού Πολιτιστικού Ιδρύματος (Hellenic American Cultural Foundation) και μέσα από τις εικοσιπέντε ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και τα ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνονται στο πενθήμερο πρόγραμμά του, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ορισμένα από τα καλύτερα δείγματα του νέου Ελληνικού κινηματογράφου


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργιος Φλωρεντής, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης (NYC- Greek Film Festival), το οποίο τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο «Florence Gould Hall Theater» του Γαλλικού Ινστιτούτου (FIAF) στο Μανχάταν.

Ο Γιώργος Φλωρεντής, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Μαρία Τζομπανάκη, που εργάστηκε άοκνα, με όραμα και αφοσίωση για την επιτυχία του θεσμού, τόνισε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ υποστηρίζει έμπρακτα την αναβάθμιση του NYC Greek Film Festival. Ο κ. Φλωρεντής αναφέρθηκε, επίσης, στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για τις οπτικοακουστικές παραγωγές, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ανταγωνιστική και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που διαθέτει.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Μαρία Τζομπανάκη, ανέλυσε το όραμά της για το θεσμό και προέβαλε τους στόχους του από εδώ και στο εξής, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη νέων κυρίως έργων των Ελλήνων δημιουργών (σκηνοθετών, παραγωγών και ηθοποιών). Παράλληλα, προανήγγειλε μια πολύ-επίπεδη προβολή του ελληνικού πολιτισμού μέσα από πληθώρα συναφών δράσεων, καθώς και τη θέσπιση διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος για το Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (HACC) και του Ελληνο-Αμερικανικού Πολιτιστικού Ιδρύματος (Hellenic American Cultural Foundation) και μέσα από τις εικοσιπέντε ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και τα ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνονται στο πενθήμερο πρόγραμμά του, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ορισμένα από τα καλύτερα δείγματα του νέου Ελληνικού κινηματογράφου.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Γιώργος Φλωρεντής παραχώρησε συνεντεύξεις στον ομογενειακό Τύπο και συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Dag Hammarskjold του ΟΗΕ, Θάνο Γιαννακόπουλο.

Τόσο o κ. Φλωρεντής, όσο και ο κ. Γιαννακόπουλος, συζήτησαν το πεδίο δράσης και τις προοπτικές ανάπτυξης των υπηρεσιών τους στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και ειδικότερα τη διασύνδεση της βιβλιοθήκης των Ηνωμένων Εθνών με τη Βιβλιοθήκη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)