to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 25.08.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Στα δύο η ΔΗΜΑΡ για τα σενάρια περί Κουβέλη

Δεν έχει γίνει καμία νύξη στον Φ. Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ. Πάντως, οι σχετικές κυβερνητικές διαρροές - που δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθεια να συγκεντρωθούν 180 βουλευτές αλλά και να υπονομευθεί τυχόν προσέγγισης ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ - ανέδειξαν και πάλι τις διαφορετικές τάσεις εντός της ΔΗΜΑΡ για τη στρατηγική του κόμματος.


Μετά από σειρά δημοσιευμάτων του προσκείμενου στην κυβέρνηση Τύπου για διασφάλιση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χθες, η εφημερίδα "Καθημερινή" έριξε το όνομα του Φώτη Κουβέλη, ως την λύση που προκρίνουν οι κυβερνητικοί εταίροι, προκειμένου να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την προσφυγή στις κάλπες, που είναι προφανές ότι προκαλεί πανικό τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει τοποθετηθεί, ωστόσο ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας, ξεκαθάρισε ότι "καμία νύξη ή βολιδοσκόπηση δεν έχει γίνει στον Φώτη Κουβέλη, ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα σε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ» σχετικά με το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον Σκάι, υπογράμμισε πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι απλό διαδικαστικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι κάθε παιχνίδι με τους θεσμούς είναι απαράδεκτο. Πάντως, δεν διευκρίνισε αν ο Φ. Κουβέλης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και στο επικείμενο συνέδριο.

Αντίθετος με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Κουβέλη δήλωσε στο Κόκκινο 105.5 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Όπως είπε, κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει τραγελαφικά γεγονότα καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση που εκλεγεί, θα κληθεί να υπογράψει νομοσχέδια τα οποία αντιπολιτεύεται το κόμμα του. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει παράταση ζωής στην Κυβέρνηση και θα εξαϋλώσει τη ΔΗΜΑΡ.

Στον αντίποδα των δηλώσεων Πανούση, ο Σπύρος Λυκούδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν ένας πάρα πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας», σημειώνοντας πάντως ότι το «θα πρέπει να δούμε το θέμα στην ώρα του».

Μιλώντας στο Μέγκα, τάχθηκε, μάλιστα υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή σημειώνοντας ότι "έχει όλες τις δυνατότητες να δημιουργήσει συναινέσεις ανάμεσα στα κόμματα για να εκλεγεί ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας και δεύτερον εγώ θα επιθυμούσα και προσωπικά και πολιτικά θεωρώντας ότι θα είναι ένας πάρα πολύ καλός Πρόεδρος, να είναι Πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)