to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός, στα 560 ευρώ οι καθαρές αποδοχές

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα φτάσει μόλις σε 1 στους 5 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα


Ηκυβέρνηση φέρνει νωρίτερα -πιθανότατα πολύ κοντά στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής- τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού (5,5%), που ήταν προγραμματισμένη να καταβληθεί τον προσεχή Μάιο και η οποία θα διαμορφώσει τον εισαγωγικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ψηφοθηρική αυτή η κίνηση, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Οι χαμηλότερα αμειβόμενοι μισθωτοί είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα εισοδήματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχοντας χάσει ακόμα και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, και η κυβέρνηση στέλνει προεκλογικό «σήμα» ότι ανταποκρίνεται στο μέτρο του δυνατού και όσο επιτρέπει η (φαινομενικά) καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2022.

1 στους 5 περιμένει αύξηση

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα φτάσει μόλις σε 1 στους 5 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με τη συντριπτική πλειονότητα να συνεχίζει και το 2023 με παγωμένες αποδοχές. Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε ότι το σύνολο της μισθωτής εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα φτάνει τα 4,2 εκατ., τότε η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά μόλις 1 στους 7 μισθωτούς. Με αυτά τα δεδομένα και σε μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού, γενικευμένης και παρατεταμένης ακρίβειας, αλλά και αισχροκέρδειας σε ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής, μόλις το 17% από το σύνολο των μισθωτών θα δει να αυξάνονται οι αποδοχές του τους επόμενους μήνες.

Στο όριο της φτώχειας

Συγκεκριμένα, αύξηση στις αποδοχές τους θα λάβουν 650.000-700.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 5,5% και από τα 713 ευρώ θα φτάσει τα 751 ευρώ σε μεικτές αποδοχές. Θα επιστρέψει, με άλλα λόγια, μετά από μια δεκαετία στα προ Μνημονίου επίπεδα, όταν και μειώθηκε βίαια με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 σε 586 ευρώ μεικτά και 510 για τους νέους έως 25 ετών. Μεσολάβησε η αύξηση (10,7%) του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2019 και η κατάργηση του ρατσιστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους εργαζόμενους με αύξηση 24%. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια που η κυβέρνηση κράτησε από επιλογή και ιδεοληψία παγωμένο τον κατώτατο μισθό, το 2022 προχώρησε σε δύο διαδοχικές αυξήσεις 2% και 7,7%, διαμορφώνοντας τις κατώτατες αποδοχές στα 713 ευρώ. Τώρα με τη νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 751 ευρώ ή τα 760, σύμφωνα με όσα αφήνεται να διαρρεύσουν από το υπουργείο Εργασίας.

Ποιος θα είναι, όμως, ο πραγματικός μισθός μετά από αυτή την αύξηση;

Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, οι μισθοί στη χώρα μας λόγω του πληθωρισμού έχουν χάσει μεσοσταθμικά το 19% της αγοραστικής τους δύναμης, ο κατώτατος μισθός που θα διαμορφωθεί από τον Απρίλιο στα 751 ευρώ έχει χάσει ήδη 142 ευρώ, με αποτέλεσμα οι πραγματικές αποδοχές να φτάνουν τα 609 ευρώ μεικτά και οι καθαρές μόλις τα 560 ευρώ. Με άλλα λόγια, μόνο από την εκτόξευση του πληθωρισμού των τελευταίο ενάμιση χρόνο οι αποδοχές ενός εργαζόμενου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό θα εξακολουθούν να βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η κατάρρευση των ενδιάμεσων μισθών

Οι μισθολογικές απώλειες δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Η πληθωριστική κρίση και το κύμα ακρίβειας συνεχίζουν να πλήττουν τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα σχεδόν 1.800.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να διατηρούν πάνω από μια δεκαετία παγωμένους μισθούς στα 800-1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, εκτός από τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης, «η προστασία των εργαζομένων από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι αξιοσημείωτα περιορισμένη». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οι κλαδικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία δεν ξεπερνούν τις 20, οι αμοιβές των εργαζομένων δεν λαμβάνουν επιπλέον αύξηση, ενώ και οι τριετίες παραμένουν παγωμένες από το 2012.

Η κατάρρευση του συστήματος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που μεθοδευμένα έχουν καταφέρει την τελευταία τριετία η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, ευθύνεται για την καθήλωση των αμοιβών σχεδόν 1 εκατ. εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν μηνιαίες αμοιβές λίγο πάνω από τον κατώτατο μισθό. Η κατάρρευση των κλαδικών συμβάσεων συνοδεύτηκε και από το πάγωμα των τριετιών, καθώς από το 2012 και μετά δεν υπάρχει αμοιβή της προϋπηρεσίας. Χωρίς προσαύξηση των τριετιών παραμένουν σχεδόν 800.000 νέοι εργαζόμενοι που μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά τις 12.2.2012, με αποτέλεσμα οι αποδοχές τους να παραμένουν κολλημένες λίγο πάνω από τα επίπεδα του κατώτατου μισθού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)