to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 08.03.2020

Κοινωνία

Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Τα προληπτικά μέτρα

Από τους 84, οι 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. Πενηνταεπτά είναι σε απομόνωση στην οικία τους. Τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης, κάτι που αυξάνει την ανησυχία για μεγάλη εξάπλωση του ιού


Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κακίλιας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας 9/3, γεγονός που ανεβάζει τα κρούσματα σε 84.

Ειδικότερα, από τους 84, οι 81 είναι Έλληνες και 3 ξένοι. 56 συνδέονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 οι επαφές τους.

Από τους 84, 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους. Τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης.

Ο κ. Τσιόδρας είπε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο κορωνοϊός βλάπτει σοβαρά το ωράριο των εργαζομένων

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν, σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή 8/3 υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.

Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.

Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές

Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)