to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 08.09.2020

Κοινωνία

Στα 35 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μόρια και η κυβέρνηση ακόμα συζητά για τη στελέχωση της Υγειονομικής Μονάδας του ΚΥΤ Μόριας

Μετά από τον έλεγχο 2.000 δειγμάτων που ελήφθησαν από διαμένοντες στον καταυλισμό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ


Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού στον καταυλισμό των προσφύγων και των άλλων αιτούντων άσυλο στη Μόρια της Λέσβου. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο 2.000 δειγμάτων που ελήφθησαν από διαμένοντες στον καταυλισμό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Επίσης ελέγχθηκαν και 100 εργαζόμενοι στον καταυλισμό που βρέθηκαν στο σύνολο τους αρνητικοί.

Η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, μετά τη νόσηση 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ, την περασμένη Τετάρτη.

Όλοι όσοι διαπιστώθηκαν θετικοί στον ιό τέθηκαν σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ. Ενώ το σύνολο του καταυλισμού από την περασμένη Τετάρτη έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.

Ακόμη συζητούν για τη στελέχωση της Υγειονομικής Μονάδας του ΚΥΤ Μόριας 

 Σύσκεψη στη Υγειονομική Μονάδα του ΚΥΤ της Μόριας, η οποία διαθέτει 62 κλίνες με δωρεά της Ολλανδικής Κυβέρνησης η οποία εγκαινιάστηκε στις 20 Αυγούστου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι όπου συζητήθηκε ο τρόπος που θα λειτουργήσει η δομή υγείας και κυρίως σ’ ότι αφορά το θέμα της άμεσης στελέχωσή της με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων, παθολόγος, Χαράλαμπος Ανιτσάκης, το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, παθολόγος, Νάσος Γαλής, ο ιατρός Πνευμονολόγος Παναγιώτης Θεοδοσίου, ο Διοικητής του ΚΥΤ Μόριας, Νίκος Μπαμπάκος και η συντονίστρια του ΕΟΔΥ στη Λέσβο Ελένη Μαμώλη.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων, παθολόγος, Χαράλαμπος Ανιτσάκης, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι «Είναι ανάγκη τόσο για απομόνωση των θετικών περιστατικών όσο και για αντιμετώπιση των ήπιων περιστατικών ενώ τα σοβαρά περιστατικά θα αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει άμεσα η δομή. Θα υπάρξει κάποια μεγαλύτερη διασπορά αλλά ελπίζουμε να μην έχουμε σοβαρά περιστατικά γιατί ο πληθυσμός είναι νέοι άνθρωποι. Θα πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο σενάριο».

Το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Νάσος Γαλής δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «αυτό που προέχει είναι να λειτουργήσει άμεσα η δομή. Συζητήσαμε σήμερα τα ιατρικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την λειτουργία της δομής, θα πρέπει τα τεστ να γίνονται στη δομή, ενώ θα υπάρξει και ένας επιπλέον χώρος για τους συγγενείς και τις στενές επαφές των θετικών. Θα πρέπει να αποσυμφορήσουμε το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο για να μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στις κρίσιμες στιγμές.»

πηγή ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου

tags: Μόρια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)