to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 27.01.2017

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να μπει καινούριος κόσμος στην πολιτική

Την ανάγκη να μπει νέος κόσμος στην πολιτική τόνισε σήμερα, από τα Χανιά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή, προκειμένου να συναντηθεί με μαθητές του 1ου γυμνασίου Κισσάμου.


   Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλης, ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν είναι αισιόδοξος για κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

   «Φοβάμαι ότι άλλη μια σχολική εκδρομή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Η αβεβαιότητα και ανασφάλεια κατατρώει την οικονομία. Η επιπολαιότητα και οι ιδεοληψίες μας είναι αυτές που μας έφεραν μέχρι εδώ. Και αν δεν αποτινάξομε αυτούς τους δύο καταστροφικούς, για την πολιτική, όρους (την επιπολαιότητα και την ιδεοληψία) φοβάμαι ότι δεν θα ζήσουμε σε μια περήφανη και σύγχρονη χώρα» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

   Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία στελεχών του Ποταμιού σε εκδήλωση του κινήματος «'Ωρα αποφάσεων» στο Ηράκλειο, δήλωσε: « Το Ποτάμι προσπαθεί να πει στην κοινωνία ότι πρέπει να μπει καινούριος κόσμος στην πολιτική. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή. Και ενισχύουμε όσους ανθρώπους δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στη σωστή πλευρά. Δηλαδή να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να οδηγηθούμε σε μια νέα πολιτική που θα δίνει λύσεις και δεν θα έχει παράταση το πρόβλημα, παράταση η εκκρεμότητα όπως γίνεται σήμερα. Με αυτή την έννοια, πολλά στελέχη μας μετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις, προσπαθώντας να που ξεκάθαρα το μήνυμα του Ποταμιού: Ότι αν δεν γίνουμε πολλοί, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα».

   Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν αυτές οι προσεγγίσεις οδηγηθούν σε ένα «πολιτικό αρραβώνα» σημείωσε: «Έχουν μικρή σημασία οι οργανωτικές συζητήσεις. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να μπορέσει ο κόσμος να ξεπεράσει το σοκ που του προκάλεσε η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και να ξαναμπεί στην πολιτική. Να ασχοληθεί, να δει ποιοι λένε αλήθειες, λογικά πράγματα , να μπει μπροστά. Και να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

   Σχολιάζοντας τέλος τις συχνές περιοδείες πολιτικών στην Κρήτη και για το αν η χώρα χρειάζεται εκλογές, εκτίμησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει εκλογική ετοιμότητα και πιστεύω ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά προπαγανδίζει μια σκληρή διαπραγμάτευση, ενώ στην ουσία περιμένει απλώς την ώρα που θα υπογράψει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)