to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:07 | 29.01.2018

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Όσοι πολεμούν τη λύση υπερασπίζονται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (βίντεο)

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Στ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως, στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με την ΠΓΔΜ, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει.


«Όσοι πολεμούν τη λύση υπερασπίζονται τελικά το όνομα ‘Δημοκρατία της ΄Μακεδονίας΄’» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι ήδη οι μεγαλύτερες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το παραπάνω όνομα κι αυτό πρέπει να αλλάξει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως, στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με την ΠΓΔΜ, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει διχογνωμία στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με το Σκοπιανό, είπε πως «δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, όλοι υπερασπιζόμαστε μια σύνθετη λύση με δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό».

Για το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι στο Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής να αντικαταστήσουν τον κ. Καμμένο και να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια είπε πως «δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς» και πρόσθεσε: «Όταν ομιλητές είναι ακροδεξιοί και λένε επικίνδυνα πράγματα για τη χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη ρίψη στεφανιού από τον Πάνο Καμμένο ανοικτά των Ιμίων ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι εξευτελιστικό για τους Έλληνες να παρακολουθούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης της χώρας τους να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει η προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή και να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στα ανατολικά, λύνοντας τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)