to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:11 | 17.03.2015

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: «Να μελετήσει καλύτερα» το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης η κυβέρνηση

Παράλληλα, αξιολόγησε θετικά την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τη Δευτέρα στο Βερολίνο.


Κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας ότι από τα 37 άρθρα «τα 32 είναι για την αντιμετώπιση της κομματικής κρίσης». Παράλληλα, αξιολόγησε θετικά την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

«Θα ήταν καλύτερα να είχε ήδη γίνει» ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά τη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

Σημείωσε δε ότι «κάποιοι δεν θα χαίρονται και είναι όλοι εκείνοι που προσπαθούν να τορπιλίσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης ενημέρωσε ότι το Ποτάμι αποφάσισε να ψηφίσει «παρών» επί της αρχής στο νομοσχέδιο και να υπερψηφίσει τα άρθρα που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά τη συνεδρίαση, δήλωσε ότι «....από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου μόνο 5 αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση και τα υπόλοιπα 32 είναι για την αντιμετώπιση της κομματικής κρίσης».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το συνολικό κόστος είναι 200 εκατομμύρια, γεγονός, που σημαίνει ότι «ή δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση ή υπάρχει και δίνονται ψίχουλα. Θα ήταν καλύτερα η κυβέρνηση να μελετήσει καλύτερα το ζήτημα και να φέρει ένα πλήρες νομοσχέδιο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε, εξάλλου, ότι συναντήθηκε με ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων στους οποίους επισήμανε την ανάγκη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να κάνει ένα βήμα πίσω, περιορίζοντας τις δηλώσεις του για να μην δημιουργείται κλίμα έντασης.

Ερωτηθείς ο κ. Θεοδωράκης για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, δήλωσε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να συμφωνήσουν για τα εμβατήρια που θα ακουστούν. Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)