to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 05.07.2017

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά: Να δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας κι όχι στις διαδικασίες

«Το κυρίαρχο για μας δεν είναι να μπαίνουμε σε έναν συνεχή διάλογο διαδικασιών αλλά να δίνουμε απαντήσεις για τα προβλήματα του τόπου», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των Ινστιτούτων «Π² - Πρόοδος στην Πράξη» και του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» για την παιδεία.


«Το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή πορεύεται με συμμάχους και με αυτό τον τρόπο συνεχίζει με τους συμμάχους που πιστεύουν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor1, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι όλα αυτά πρέπει να κρίνονται στις λεπτομέρειες. «Θα περιμένουμε να δούμε τη συγκεκριμένη πρόταση της ΝΔ. Η δική μας άποψη πέρα από τους τίτλους έχει διατυπωθεί εξαρχής.

Από τη μια θέλουμε άπλετο δικαστικό φως στην υπόθεση, δεν έχει κανείς ασυλία σε αυτή τη χώρα, και από την άλλη βέβαια με κανένα τρόπο δεν συγχωρούμε την εμπλοκή υπουργών σε δικαστικές υποθέσεις. Δεν μπορεί ένας υπουργός να σηκώνει το κινητό του τηλέφωνο και να μιλάει με ισοβίτες για μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσέθεσε: «Η κοινωνία τα έχει μοιρασμένα και ξεκάθαρα στο μυαλό της. Η κυβέρνηση δεν τα έχει. Και δικαστική διερεύνηση απόλυτη, αλλά και καμία εμπλοκή των πολιτικών στις δικαστικές υποθέσεις. Φαντάζεστε να ήταν ένα στέλεχος από το Ποτάμι ή από τη ΝΔ ή από οποιοδήποτε άλλο κόμμα που θα συνομιλούσε με τους ισοβίτες για μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση, τι θα έλεγαν από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν σχέση με μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα. Πιθανόν να συμβαίνουν στο Σουδάν, δεν είμαι καν σίγουρος αλλά πάντως δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)