to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 03.04.2018

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Είναι μεγάλη η ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος

Να τεθούν όλες οι προτάσεις στο τραπέζι «να πάμε στη Βουλή και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.


Στο ζήτημα της εγκληματικότητας αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση», επισημαίνοντας ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, έχουν μεγάλη ευθύνη για την αύξηση της εγκληματικότητας. Απέδωσε ευθύνες και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρακευόπουλο, καθώς, όπως είπε, «η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και λόγω του κακού τρόπου που επέλεξε ο κ. Παρασκευόπουλος για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Βγαίνουν από τις φυλακές άνθρωποι, οι οποίοι οργανώνουν αυτά τα κυκλώματα ή είναι οι ίδιοι αυτοί που συνδέονται με διάφορους τρόπους με τα εγκλήματα που γίνονται μετά. Πρέπει, λοιπόν, να ξαναδούμε και τη σωφρονιστική μας πολιτική» επεσήμανε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος από την αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας και ότι «πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι το θέμα της εγκληματικότητας δεν είναι δευτερεύον θέμα, αλλά πρωτεύον. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στο σπίτι τους».

Πρότεινε να αυξηθούν οι περιπολίες στις γειτονιές, να αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους και κατ' επέκταση να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στη γειτονιά. Ενώ, όπως τόνισε, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσει το φαινόμενο, που παρατηρείται, «τη μια μέρα να συλλαμβάνονται oι δράστες και την επόμενη να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική για τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθεται για τη φύλαξη πολιτικών και των επιχειρηματιών. «Οι αστυνομικοί που δουλεύουν στην ασφάλεια υψηλών προσώπων, ίσως είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που θα έπρεπε και εδώ είναι η προσωπική ευθύνη του κάθε πολιτικού να έχει το μίνιμουμ της ασφάλειας και όχι το μάξιμουμ, όπως κάνουν τώρα οι περισσότεροι» σημείωσε.

Για το ζήτημα των δύο αξιωματικών και τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος παίζει με τα σπίρτα και με τρεμάμενο χέρι. Ο Ερντογάν προφανώς παίρνει λάθος αποφάσεις. Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Τουρκία. Δεν μπορεί όμως ένας υπουργός να αντιπαρατίθεται με ξένους ηγέτες με όρους ψυχιατρικής. Δεν μπορεί να υπερασπίζεται την πατρίδα του με κραυγές. Ο κ. Καμμένος έχει ευθύνες και για τους δύο στρατιωτικούς» και πρόσθεσε ότι «το θέμα με την Τουρκία επιβάλλει μία ενιαία αντίδραση. Και το πρώτο ζητούμενο είναι μια ενιαία θέση από την κυβέρνηση».

«Στα πατριωτικά θέματα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη συμφωνία όλων των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων. Το οφείλουμε στον ελληνικό λαό. Δεν γίνεται να δίνουμε στον Ερντογάν την εικόνα ότι μας διχάζει» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, απάντησε: «Η ηγεσία της πΓΔΜ είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Εκεί πρέπει να πατήσουμε για τη λύση. Πρέπει να τους φέρουμε προς το μέρος μας αντί να τους σπρώξουμε προς την Τουρκία». Υπογράμμισε ότι Το Ποτάμι θέλει «μία λύση για το όνομα και ταυτόχρονα δεσμεύσεις για την απαλοιφή των αλυτρωτικών διαθέσεων των γειτόνων μας και από το Σύνταγμά τους και από τα σχολικά τους βιβλία».

Τέλος, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση υποστήριξε ότι είναι μεγάλη η ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, οι υπερεξουσίες του πρωθυπουργού έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας, κλπ». Να τεθούν όλες οι προτάσεις στο τραπέζι «να πάμε στη Βουλή και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)