to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 12.03.2018

Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για εθνική συνεννόηση

Η σύγκρουση που έχουμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον κ.Τσίπρα δεν μας απαγορεύει να καταθέτουμε προτάσεις προς όφελος της χώρας, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


Η σύγκρουση που έχουμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον κ.Τσίπρα δεν μας απαγορεύει να καταθέτουμε προτάσεις προς όφελος της χώρας, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να φέρει την πρόταση νόμου του Ποταμιού για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στη Βουλή και τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για εθνική συνεννόηση. Μετά από μια διεξοδική συζήτηση που είχε και αρκετές αντιθέσεις και διαφωνίες, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να φέρει την πρότασή μας στη Βουλή να συζητηθεί με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, στο Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας και να γίνει βέβαια κουβέντα και στην Ολομέλεια». 

Τόνισε μάλιστα ότι και το Κίνημα Αλλαγής, όπως και το Ποτάμι, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή στα μεγάλα θέματα. «Να ενώσουμε τους Έλληνες, να λύσουμε όλα τα μεγάλα εξωτερικά προβλήματα για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα καθημερινά ζητήματα που μας ταλαιπωρούν» είπε. 

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση, καθώς «έχουμε άλλη άποψη για τη διακυβέρνηση της χώρας και συγκρουόμαστε σχεδόν καθημερινά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη να διαχωρίζουμε τα πράγματα. Άλλα είναι τα εσωτερικά ζητήματα και άλλα τα μεγάλα πατριωτικά ζητήματα». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «πρέπει να «κόψουμε» κεφάλια, πρέπει να επιβληθεί ο νόμος, πρέπει να επιβληθούν οι κανονισμοί γιατί η χώρα παραμένει μία πολιτεία που έχει νόμους αλλά που δεν εφαρμόζονται». Πρόσθεσε δε, ότι «πρέπει να απομακρύνουμε τους μαφιόζους από τον χώρο του ποδοσφαίρου» διευκρινίζοντας πως μιλάει για «αυτούς που δημιουργούν συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας στο ποδόσφαιρο». Κάλεσε μάλιστα σε ενότητα όλο τον πολιτικό κόσμο ώστε «να χτίσουμε μια καινούργια ποδοσφαιρική συνείδηση, μακριά από μαφιόζικες πρακτικές που κάποιοι επιμένουν να βάζουν μέσα και στον χώρο του ποδοσφαίρου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)